Saadet Partisi Elazığ İl Başkanlığı, 19 Ekim 2024 tarihinde üç program düzenleyerek iş insanları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla buluştu, ardından bir konferans düzenledi. Genel Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan’ın katıldığı etkinliklerde, Elazığ’ın sorunları ve çözüm yolları ele alındı.

1729431601 Whatsapp Image 2024 10 20 At 16.31.57

İŞADAMLARI İLE ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE KAHVALTILI TOPLANTI

Programların ilki, Elazığ Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) gerçekleştirilen iş insanlarıyla kahvaltılı toplantıydı. Toplantıda, yerel sanayinin durumu ve ekonomiye dair beklentiler ve çözümleri ele alındı.

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, açılış konuşmasında, “Ekonomimizin lokomotifi olan fedakar ve ömrünü devletimize ve milletimize vakfetmiş iş insanlarımızın fikirleri bizler için çok kıymetlidir. Sorunları hepimiz biliyoruz, çünkü bizzat yaşıyoruz. Ancak sorun varsa çözümde var ve bu çözüm istişareden geçer. Herşeyin başı, sizin gibi deneyimli tecrübeli bu işin çilesini çekmiş işadamlarımızla istişare etmek ve çözüm geliştirmektir. Ticaret yapmak, insan çalıştırmak, kazanç sağlamak, okyanusta yüzmeye benzer. Çok dalgalı bir okyanusta yüzmeye benzer. Bu ne Avrupa’da ticaret yapmaya benzer, ne başka yerde ticaret yapmaya benzer. Bu anlamda sizlere teşekkürlerimi arz ediyorum. Bugün burda hem tanışma toplantısı, hem de bir istişare toplantısı yapıyoruz. Varsa bazı konuların ele alınması gerektiğini düşünüyorsanız, elbette biz bunların üzerinde dikkatlice duracağız. Bu konuların çözümü için mutlaka çabalayacağız. Kamuoyu baskısı oluşturacağız. Elbette bazı sorunların çözümü için illa da iktidarda olmak gerekmiyor. Ciddi bir muhalefetle,  etkili bir muhalefetle, kamuoyu baskısıyla bazı sorunların net bir şekilde çözülebileceğini görüyoruz. Bugün hakikaten Türkiye’nin en büyük partisi hangi parti diye düşünecek olursak; Türkiye’nin en büyük partisi ‘kararsızlar partisidir’. Çünkü ülkemizde hakikaten çok büyük bir boşluk oluştu. Vatandaşlarımızın bir kısmında hayal kırıklığı var. Bu hayal kırıklığını nasıl tamir edebiliriz? diye çabalıyoruz. 50 yıldır Saadet Partisi olarak tüm kadrolarımıza, canla başla, Türkiye’yi hallaç pamuğuna çevirerek çözmeye çalışıyoruz. Sorunlarımızı hükümet de hakikaten icra makamında olan kişiler diyelim, mutlaka bir karar alacakları zaman, sizlerle bir araya gelip istişare etmesi gerekiyor. Bu noktada çok büyük bir eksiklik var. En büyük  eksikliğimiz bu. Yani birilerinden akıl almak, birilerine danışmak, buna saygı duymak,  maalesef bizde sanki bir küçüklük alametiymiş gibi görünüyor. Halbuki bizler sizlere hizmet için varız. Ve bunu da hakikaten Allah rızası için yapıyoruz.” dedi.

1729431601 Whatsapp Image 2024 10 20 At 16.31.57 1

Genel Başkan Vekili Mahmut Arıkan ise, “Üreten ve istihdam sağlayan iş dünyamızın her zaman yanında olduk olmaya da devam edeceğiz. Adil bir ekonomik düzen ile sizlerin altyapıdan finansa, hammaddeden pazar sorununa kadar her probleminizi inşallah etkili bir şekilde çözeceğiz. Bugün ne acıdır ki 2024’ün ilk 9 ayına baktığımızda 950 milyar Türk lirası faiz ödemesi yapmışız. 9 ayda. Bu hafta 2025’in bütçesi görüşülecek. 2025’in tahmini bütçesinde ne kadar faiz ödemesi var diye baktığımda, 1 trilyon 950 milyar. Bu şekilde devletin ekonomisini sürdürülebilir bir şekilde yönetmesi mümkün değildir. Kat be kat artan faiz gerçeği ile karşı karşıyayız. Türkiye’de bir çok problem var. Konuşulması gereken çok sorun var. Aynı zamanda çözüm önerilerini de ortaya koymak gerekiyor. Ama bizim nazarımızda bugün Türkiye’de konuşulması gereken en önemli husus, sosyal çürüme. Ahlaki ve manevi anlamda ülkemizin geldiği nokta. Ekonomik politikalarımız, dış politikadaki düşmanlarımız, eğitimdeki çıkmazlarımız, sağlıktaki çıkmazlarımız. Hepsi önemli bir husus. Ama hepimizin gönlünün köşesinde, en kıymetli yerinde, nesillerimizin, evlatlarımızın geleceği ile alakalı kaygılar var. Dün yeni doğan bebekler ile ilgili hadiseleri içimiz acıyarak izledik. Her duyduğumuz hadisede diyoruz ki bundan daha büyük daha kötü bir şey olmaz. Ama bir sonraki gün daha tehlikeli bir durumla karşılaşıyoruz. Narin kızımızı, Rojin kızımızı hep beraber okuduk. İstanbul’da katledilen polis kızımızı hep beraber okuduk. Hepimizin içi yandı. Okullardaki gençlerimizin ne boyutlara geldiğini hep beraber yaşıyoruz. Ara eleman bulmakta yaşadığımız sıkıntıları hep beraber yaşıyoruz. Türkiye, dünyada ve Avrupa’da Dünyanın en fazla üniversitesine sahip ülke. Aynı şekilde en fazla öğrencisine sahip ülkeyiz. Ama neticeye baktığımızda en çok üniversiteli işsizin olduğu ülke de bizim ülkemiz. Biz ülkenin bugünkü durumundan daha iyi bir noktaya gelebilmesi için üç tane başlık sayıyoruz: Bunlardan birincisi önce ahlak ve aile prensibi ile yeni bir nesil yetiştirmemiz lazım. Bu nesli yetiştirmek için de sağlıklı eğitim vermemiz lazım. Aksi taktirde bugün yaşadığımız konuların daha da ötesinde, daha kötü konuları konuşmak durumunda kalabiliriz. İkincisi üretime dayalı bir ekonomik modeli ortaya koymamız lazım. Burada siz üzerinize düşeni fazlasıyla yapıyorsunuz ama üreticinin elini rahatlatabilmek, daha fazlasını yapabilmesi için yaşadığı sıkıntılar giderebilmek için çözüm noktasında gayret göstermeliyiz.” şeklinde konuştu.

MUHTARLAR VE STK TEMSİLCİLERİ BULUŞMASI VE MUHTARLAR GÜNÜ TEBRİĞİ

İkinci programda, mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelindi. Genel Başkan Vekili Mahmut Arıkan, muhtarların sorunlarını ve mahallelerde köylerde yaşanan eksikliklerini dinleyerek notlar aldı ve çözüm konusunda Elazığ il başkanlığı ile koordineli bir şekilde çabalayacaklarını ifade etti.

Başkan Akın, aynı zamanda 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlayarak, “Devletin mührünü elinde bulunduran muhtarlarımızın gününü en içten dileklerimle kutluyorum. Mahallelerimizin sesi olan sizlerle istişare etmekten büyük mutluluk duyuyoruz, hemşehrilerimize en yakın olan kişiler olarak sizler çok önemli bir vazifeyi yükleniyorsunuz. Bu çaba her türlü takdirin üzerindedir. Bizimde size karşı vazifemiz çözmek istediğiniz sorunlara destek olmaktır. Yine STK başkanlarımız bu toplumun gönüllük esasına dayalı fedakar başkanlarıdır. Yerel yönetimlerin yetersiz kaldığı noktada temsil ettiği üyelerinin sorunlarını çözmek için canla başla çalışıyorsunuz. Şunu çok net ifade etmek isterizki bizde her daim sizin yanınızdayız.” dedi.

1729431601 Whatsapp Image 2024 10 20 At 16.31.57 3

“AZİM VE GAYRETLE YENİDEN BÜYÜK TÜRKİYE” KONFERANSI

Günün son programı olarak düzenlenen “Azim ve Gayretle Yeniden Büyük Türkiye” konferansı, Bünyamin Eroğlu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Genel Başkan Vekili Mahmut Arıkan, konferans konuşmasında, “Türkiye geçmişte dış politikada geçmişte bir çok şahsiyetli adımlar attı. Kıbrıs barış harekatı nedeniyle Amerika’nın ambargosuna karşılık, Erbakan hocamız onların üslerini kapatarak cevap verdi. Yine İsrail’in işgal eylemleri nedeniyle 1997 yılında Erbakan hocamız tarafından diğer tüm partilerin imzası alınarak Filistin’e asker gönderildi. Ama şu an bırakın böylesine bir adımı en küçük bir ticareti kesemiyoruz buna engel bile olmuyoruz. O gün gerçekleştirdiğimiz şeyler bugün imkansız olarak gösteriliyor. Ama inşallah bizler tüm bu oyunları bozacak bir şuura ve teşkilata sahibiz. Bu oyunları genel ve yerel seçimlerde prensibi önce ahlak ve maneviyat olan Saadet Partisini iş başına getirerek inşallah yapacağız. Kimse ümitsizliğe düşmesin, bu sorunları inşallah tüm kademelerimizle milletimizle birlikte çözeceğiz.” dedi.

Başkan Akın ise, “Elazığ halkının programlarımıza gösterdiği destekler bize güç veriyor. Toplum bir arayış içerisinde şuan icra makamından ümitlerin yitirildiğini ve milli görüş anlayışına özellikle son günlerde yaşadığımız ahlaki çöküşlerden sonra önce ahlak ve maneviyat prensibine ne kadar önem verilmesi gerektiğini bu kardeşlerimiz görmüş bulunuyor. Bugün burada inşallah adil bir yönetim güçlü bir ekonomi ahlaki kalkınma adına yol haritamızı şekillendireceğiz. Şehrimizin ve insanımızın hak ettiği hizmeti getirmek için gece gündüz çalışacağız,” diyerek salona teşekkür etti.

Nazırlı, Vatandaş Ve Esnaflarla Buluştu Nazırlı, Vatandaş Ve Esnaflarla Buluştu

Programların ardından Başkan Akın, “Bugün programlarımıza katılım gösteren iş insanlarına, muhtarlarımıza, STK temsilcilerimize ve tüm hemşehrilerimize gönülden teşekkürlerimi arz ediyorum. Birlikte çalışarak Elazığ’ın sorunlarını çözecek ve şehrimizi daha yaşanabilir hale getireceğiz inşallah,” ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Vekili Mahmut Arıkan da, “Elazığ’daki bu yoğun ilgi ve heyecan, milletimizin Saadet Partimize olan güveninin ve desteğinin göstergesidir. İnşallah icra makamına geldiğimiz andan itibaren halkımızla birlikte adil ve güçlü bir yeniden büyük bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz,” diyerek Elazığ halkına teşekkür etti.

1729431667 Whatsapp Image 2024 10 20 At 16.31.57 2

Editör: Fırat Üzmez