Turan Sancağı Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı İdris Demirkıran medya grubumuzu ziyaret ederek Genel Yayın Yönetmenimiz Zeki Akbıyık ile bir araya geldi.

Türkiye ve Elazığ gündeminde dair konuşan Başkan Demirkıran, eğitim sisteminin çocuklara ağır geldiğini söyledi.

Başkan Demirkıran: “Yaptıklarımız bir adım geride kalıyor şimdi ben kendim aynı zamanda Gönül Kazancı Eğitim ve Meslek Lisesinin de okul aile birliği başkanıyım. Okul aile birliği başkanı olmamdan hasıl sürekli zaten öğrencilerin içindeyim. Biz o öğrencilerin güncel olarak neler yaptığını neler takip ettiğini olumsuzluklarını yarın için gelecek kaygısı taşımadığını izliyoruz bunları görüyoruz ve sürekli de zaten mesajlarımızı veriyoruz” dedi.

Vlcsnap 2024 10 20 15H54M34S081

Saadet Partisi Yeniden Büyük Türkiye Konferansı Düzenledi Saadet Partisi Yeniden Büyük Türkiye Konferansı Düzenledi

“Eğitim sisteminin değişmesi lazım diyen” Başkan Demirkıran, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e seslendi.

 “Milli Eğitim Bakanımızdan sürekli ricalarda da bulunuyoruz yine kanalınız aracılığıyla da bunların eğitim sistemi bu şekilde çocuklara çok ağır geliyor yani çocuğun sabah 7'de gidip de öğlen 2:00'den sonra 3:00'den sonra gelmesi 10 saatlik bir eğitim aslında eğitim aslında eğitim değil o çocuğa ızdıraptır. Çünkü hem oyun çağıdır hem gençlik hem gelişim çağdır yani bu çocuklara gerekirse biz aileler olarak eğitmenler olarak eğitimciler olarak cebimizden harçlık verip bunları bir şeye teşvik etmemiz lazım. Bu artık tiyatro olabilir futbol olabilir ne bileyim yüzlü olabilir farklı bir olguya geçmemiz lazım ama hep söylediklerimiz şimdi sürekli gündemin değiştiği bir Türkiye'yi hayal ettiğiniz zaman Elazığ içerisinde ben o gündeme dair ne yapabilirim bir şey yapamam. Adımı mı atıyorum bir şey yapacağım pat gündem değişiyor dolayısıyla benim bu söylediklerimi söylemde kalıyor ben tekrar söylüyorum milli eğitim bakanımızdan rica ediyoruz eğitim müfredatının öğrencilere göre dizayn edilmesi öğrencilerin de öğrenci olduğunu bilmesi vesilesi ile gerekirse yapılmalıdır. Bir ben onu gördüğüm zaman öğrenci olduğunu bileyim en azından üzerinde okul elbisesi yoksa bile öğrenciliğinden taviz vermesin hani bu kadar vurdumduymaz bu kadar anlaşılmaz bir eğitim sistemi olmaz. İkincisi şu var hani Cumhurbaşkanımız yaptığı açıklamalarda biz işte eğitime destek veriyoruz kitaplarınız bedava diyor ama ben ailelerin çoğundan şunu görüyorum aidattan şikayetçi kitapları kendi paralarıyla aldıklarından şikayetçi ve günümüz Türkiye'sinde ki zam oranlarına baktığınız zaman gidişata baktığınız zaman çoğu aile bunun altında kalacak ya bu insanların aklına para verme mecburiyeti yok. Kitaba öğrenciler aracılığıyla kağıt gönderiyorlar. Ben tekrar rica ediyorum bizim ülkemizin düzelmesi kendine gelmesi ve gelişebilmesi için gerçekten de bu eğitim sisteminin değişmesi lazım yoksa öğrenciler değişmeyecek değişeceğini umarak bu gündemin içerisinde kendimize yeni müfredata yeni bir yol haritası çizeceğiz” dedi.

Vlcsnap 2024 10 20 15H49M44S907

Editör: Fırat Üzmez