MHP Elazığ Milletvekili Semih IŞIKVER, Çimento Fabrikası ve Maden İlçesinde yaşanan sorunları TBMM gündeminde tutmaya devam ediyor.

Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına Türkiye Büyük Millet Meclisinde bir konuşma yapan IŞIKVER, Maden ilçesinde yaşanan sorunlarla birlikte il merkezinde toplum ve çevre sağlığını tehdit eden çimento fabrikasının ivedi şekilde kaldırılması hususunda önemli açıklamalarda bulundu…

Türk Sivil Havacılık Kanunu ile bazı kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi, üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına söz alan MHP Elazığ Milletvekili Semih IŞIKVER, konuşmasının ilk bölümünde kısaca yasadaki değişikliklere değinirken konuşmasının büyük kısmını Elazığ’ın sorunlarına ayırdı.

IŞIKVER, konuşmasında Elazığ’da Haziran ayı sonlarında yaşanan yangın felaketleri neticesinde can kaybının yaşanmamış olmasının sevindirici olduğunu belirterek, “Ancak buna rağmen ilgili kurumlardan aldığımız veriler ışığında ciddi manada tarımsal kaybın yaşandığını ve çiftçilerimizin büyük mağduriyet içerisinde olduğunu tespit etti. Bu vesile ile Diyarbakır ve Mardin illerimizdeki yangın felaketlerinde hayatını kaybedenlere bir kez daha rahmet diliyor bu tür faciaların bir kez daha yaşanmamasını diliyorum” dedi.

IŞIKVER: MADEN İLÇESİNDE ACİL BİR ÇÖZÜMÜN SAĞLANACAĞINA İNANCIMIZ TAMDIR

MHP Elazığ Milletvekili IŞIKVER, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Maden ilçesinde yaşanan sorunun çözümünün önemine değinerek, “Maden ilçemizin merkezi 2019 yılında Cumhurbaşkanlığı kararıyla ‘afet riski olan alan’ olarak ilan edilmiştir. İlçede bulunan bakır işletmelerinin uzun yıllardır cevher üretimi sonrasında artakalan cürufu aynı yere biriktirmesi sebebiyle heyelan riski oluşmuştur. Madenli vatandaşlarımızın yaşadıkları stresi ortadan kaldırmak ve doğal olmayan bu heyelan riskini yaratan firmanın ilgili bakanlığımızca yaptırıma tabi tutulması tüm vatandaşlarımızın haklı bir beklentisi olmuştur. Maden ilçemizde heyelan riski nedeniyle boşaltılan ve yıkılan ev ve işyerlerinin yerine hak sahiplerine aradan geçen zaman diliminde konutları ve işyerleri yapılıp teslim edilmemiştir. Vatan, millet ve bayrak aşığı Anadolu’nun kale kapısı Maden ilçemizin yaşamış olduğu bu sorunun bir an evvel ortadan kaldırılması için TBMM’de yaptığımız konuşmalar ile birlikte ilgili bakanlıklara vermiş olduğumuz soru önergeleriyle süreci yakından takip etmekteyiz. Son olarak İç İşleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya ile yaptığımız görüşme neticesinde ilçedeki yıkımlar durdurulmuştur. Kısa süre içerisinde geniş katılımlı yapılacak toplantı ile Maden ilçemizde yeni bir dönemin başlayacağına olan inancım tamdır” ifadelerinde bulundu.

Elazığ’da Buğday Hasadı Devam Ediyor Elazığ’da Buğday Hasadı Devam Ediyor

IŞIKVER: ÇİMENTO FABRİKASI ŞEHRİMİZİN GELECEĞİNİ TEHDİT EDİYOR

IŞIKVER TBMM Genel Kurulundaki konuşmasının önemli bir bölümünü de yine Maden ilçesinde olduğu gibi çimento fabrikasının il merkezinden taşınması konusuna ayırdı.

Elazığ’ın geleceğinin bir fabrikanın üretimi ile tehdit edilmemesi gerektiğinin altını çizen IŞIKVER; “Elazığ gündemini son 20/25yıldan beri meşgul eden diğer çok önemli bir husus ise bugün il merkezinde kalan Elazığ Çimento Fabrikasıdır. 1950’li yıllarda faaliyete geçen ve Aksaray Mahallesi’nde bulunarak o dönem il merkezi dışında kalan Elazığ Çimento Fabrikası, İlin coğrafi yapısının sadece belirli yönlerden hava akımına izin vermesinden ve çöküntü ovası olma özelliği taşımasından ötürü, günümüz şartlarında şehrin ortasında kalarak çevre ve insan sağlığına büyük zarar vermektedir. Fabrikanın bulunduğu Aksaray Mahallesi yaşanan kirlilik nedeniyle cazibesini yitirmiş ve bu bölge insanımız ciddi mağduriyet yaşamaktadır. Vatandaşlarımızın ortak talebi ve 20 yıllık beklentisi gece gündüz durmadan çalışan ve yıllık ortalama 160 bin ton üretim yapan bu fabrikanın bir an evvel siyasi iradenin kararlılığı ve devletimizin tüm imkan ve gücüyle il merkezinden taşınmasıdır. Bu hususla ilgili olarak Sağlık Bakanlığımız ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza soru önergelerimizi vermiş bulunuyoruz. Bir ilin geleceği ve toplum sağlığının her türlü kazanımın önünde yer aldığına olan inancımızla şehrin 20 yılı aşkın süreden beri gündeminde olan ve artık kronikleşen bu sorunun çözümünü beklemekteyiz” dedi.

Editör: Batuhan Baskal