Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkan Vekili Abdullah Çınar, Grev yapan Eti Krom Maden çalışanlarının destekleyen bir açıklama yaparak, işçilerin adil çalışma koşulları ve haklarının korunması için verdikleri mücadeleyi takdirle karşıladıklarını belirtti. Çınar, "Yeniden Refah Partisi olarak, hak ve adaleti üstün tutmayı ilke edinmiş bir parti olarak, işçi kardeşlerimizin taleplerinin karşılanması adına yanlarında olduğumuzu vurgulamak isterim," dedi.

Maden ocaklarında gece gündüz demeden emek veren işçilerin, güvenli çalışma ortamları, adil ücretler ve insan onuruna yakışır yaşam koşulları taleplerinin karşılanması gerektiğine vurgu yaparak, "Yeraltında zor şartlarda çalışan işçi kardeşlerimizin emeklerinin karşılığı mutlaka kendilerine verilmelidir. Emekçi kardeşlerimiz, ilgili firmadan haklı olarak beklenti içerisindeler. Ülke ve ilimiz ekonomisinde değerli bir yere sahip krom cevherinin çıkarılmasında en büyük gayreti gösteren, alın teri döken işçi kardeşlerimizin taleplerinin karşılanması noktasında ilgili firmanın anlayış göstermesini bekliyoruz," şeklinde konuştu.

İş güvenliği standartlarının yükseltilmesi, meslek hastalıklarının önlenmesi ve işçi sağlığı konusunda gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini vurgulayan Çınar, çalışma saatlerinin insanca düzeyde düzenlenmesi ve işçi haklarının güçlendirilmesi yönünde kararlılıkla duracaklarını da sözlerine ekledi.

Yeniden Refah Partisi olarak işçilerin haklı mücadelesinde yanlarında olduklarını belirten Çınar, "Adaletin en kısa sürede tecelli etmesi için gereken her türlü desteği vereceğimizi taahhüt ediyoruz. İslami değerler çerçevesinde, adil bir düzen için mücadelemizi sürdüreceğiz. Sizlerin gösterdiği cesaret ve kararlılık, bütün Türkiye için örnek teşkil etmektedir. İnşallah, adaletin tecelli edeceği günler çok yakındır," şeklinde konuştu.

Elazığ’da Tarlada Çıkan Anız Yangını Söndürüldü Elazığ’da Tarlada Çıkan Anız Yangını Söndürüldü

Editör: Batuhan Baskal