İçişleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Biz Anadoluyuz Projesi” kapsamında iller arası öğrenci gezileri sürerken, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün organizasyonluğunda Kocaeli’nden 44 öğrenci, ‘Biz Anadolu'yuz’ projesi kapsamında Elazığ ’a geldi.

Öğrenciler, Elazığ’ı bir yandan gezerken, bir yandan da keyifli vakit geçiriyorlar.

Elazığ’da çeşitli ziyaretler de gerçekleştiren öğrenciler, Şehit aileleri ve Malul Gaziler Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti.

ALTAŞ: YÜZ KÜSÜR ÜYEMİZ VAR

Elazığ Şehit aileleri ve Malul Gaziler Yardım Derneği Başkanı Hasan Alataş, “Şu ana kadar yüz küsur üyemiz var. Derneğimizin geliri sadece üyelerimizden aldığımız aidatlar” dedi.

ÖZTÜRK: AMACIMIZ ELAZIĞ’IMIZI EN GÜZEL ŞEKİLDE TANITMAK, ANLATMAK

Gençlik Merkezi Müdürü Hüsnü Öztürk, “Biz Anadoluyuz projesi şu anda 40 ilde uygulanmakta ve Türkiye’nin değişik illerinde bulunan gençlerin kendi aralarında daha iyi dostluk kardeşlik bağı kurma amacı üzerine kurulu. Aslında doğu ve batı kardeşliği üzerine diyebileceğimiz bir proje. Projenin amacı gençlerin birleşmesi, bütünleşmesi, kaynaşması, dostluk bağlarını oluşturması. Bizim de burada ki amacımız Elazığ’ımızı en güzel şekilde tanıtmak, anlatmak, onları gittiklerinde de de burada güzel mutlu hatıralar anılar biriktirmesi” ifadelerini kullandı.

AKBAŞ: GELDİKLERİ İÇİN KENDİLERİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Bingöl Üniversitesi Öğretim Görevlisi Uğur Akbaş, “Onlara çam sakızı çoban armağanı, derneğimiz olarak kitap takdiminde bulunacağız, kitaplar hediye edeceğiz. Geldikleri için kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bizi gururlandırdılar geleceğin gençleri arkadaşlar. İnşallah şimdiden abilerini, şehit olan yakınlarının ne olduğunu, bu vatan için canını verenlerin ne olduğunu bildikleri için bizim yanımızdalar” şeklinde konuştu.

ESER: ELAZIĞ’I ÇOK BEĞENDİK

Kocaeli’den gelen öğrencilerle gelen Öğretmen Soner Eser, “Elazığ’ı çok beğendik. Elazığ çok güzel bir şehir ve en azından Elazığ’a ilk defa ben ve diğer öğrencilerimizle geldik. Çok sıcak, çok samimi bir şekilde karşılandık. Çok misafirperver olarak müdürlerimiz, esnaf arkadaşlarımız, çevredeki olan kişiler bunlarla beraber çok mutlu olduk” diye konuştu.

“YAŞAYABİLECEĞİNİZ ÇOK GÜZEL BİR ŞEHİR”

Kocaeli’den Elazığ’a gelen öğrenciler ise, Burada olduğum için çok mutlu ve gururluyum. Çünkü bu proje sayesinde ben kendi yurdumu, kendi yurdumun insanını tanıma şansı elde ettim. Buraya geldik Elazığ’la tanıştık ve kesinlikle tüm kalbimle söylüyorum Elazığ aile samimiyetini yaşayabileceğiniz çok güzel bir şehir”

“BURANIN ÇOK GÜZEL OLDUĞUNU FARK ETTİM”

“Elazığ’ın ilk başta nasıl olduğunu bilmiyordum. Burada tanıştığım arkadaşlarım, Güntaşı Köyüne gitmiştik orada küçük arkadaşlarımız vardı. Onlara bir eğlence yaptık çok güzel geçti. Burada gezdiğim yerleri çok beğendim. Kocaeli’nden gelirken kötü diye düşünüyordum ama buraya geldiğimde fikrim çok iyi değişti. Buranın çok güzel olduğunu fark ettim” ifadelerine yer verdiler.

Öğrenciler daha sonra kurulduğu günden beri birçok medeniyete ev sahipliği yapan Harput’a giderek, gezme fırsatı yakaladı.

AŞUT: DEVAMINI SAĞLAMAYI HEDEFLİYORUZ

Gençlik Lideri Mehmet Yasin Aşut, “Bu program gün sonuna kadar devam edecek. Kardeşlerimiz Elazığ’ın ilçelerinde ve tarihi turistik yerlerinde Elazığ’ın insanını ve tarihsel olarak yerlerini gezme fırsatı buldular. Bu projenin kapsamı ve amacı şu. Biz ülkemizin batı kanadındaki gençlerini doğu kanadındaki gençlerimizle buluşturup bir kültürlüğünün birliğinin devamını sağlamayı hedefliyoruz. Bu hedefe de ulaşacağımıza inanıyorum” ifadelerine yer verdi.