GÜNDEM

CHP Milletvekilleri, Çiftçilerin Sorunlarını Dinledi

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un Öncülüğünde; CHP Tarım Politikalarından Sorumlu Milletvekilleri Elazığlı Çiftçilerin Sorunlarını Dinledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un öncülüğünde; CHP tarım Politikalarından sorumlu Milletvekilleri Orhan Sarıbal, Ömer Fethi Gürer ve Hikmet Yalım Elazığlı çiftçilerin sorunlarını dinledi.

Merkeze bağlı Koruk Köyü’nde düzenlenen toplantı konuşan CHP İl Başkanı Onur Özkan, üreticinin sesi olmaya gayret gösterdiklerini söyledi.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol da Elazığ’ın AK Parti’ye Türkiye ortalamasının üzerinde destek vermesine rağmen, hak ettiği hizmeti alamadığını söyledi.

Milletvekili Erol “Buraya gelirken gene sayın genel başkanımız Özgür Özel’i aradım efendim Niğde milletvekilimiz Ömer Fethi Gürer ile tarım sorunlarını gündeme getirmek ve üreticilerimizin sorunlarını dile getirmek için Elazığ’a gidiyoruz bize bir talimatınız bir emriniz var mı dedim.Kendisi de aynı duygu ve düşünceler ile Elazığ’lı hemşehirilerime saygı ve sevgilerimi ilet, Kasım ayı içersinde İstanbul Büyükşehir Belediyemizin yaptığı okulun açılışı var dedi.Sayın her iki başkanımız 7. genel başkanımızda o toplantıda o açılışta Elazığ halkıyla bir araya gelecek.Bugün neden buradayız.Elazığ her anlamda sorun yaşayan bir şehir ben bunu birkaç kez tv programlarında ifade ettim Tunceli milletvekilliği dönemimde Tunceli halkının Ak Partiye oy vermemesinde kaynaklı ve 22 yıllık Ak Partinin iktidar olduğu dönemde Türkiye’de tek milletvekili çıkaramadıkları ilin Tunceli olmasından kaynaklı Türkiye’nin en sorunlu şehri bildim.Kamu yatırımlarında alınan hizmetlerinde ve devlet yardımlarının alınmasında Tunceli en mağdur edilmiş şehirdir.2018 yılında Elazığ’a geldiğimde Elazığ ile ilgili şöyle bir algım vardı.Her dönem beş sıfır Akp yirmi belediyenin en az on altı on yedi tanesi Akp ve Akp’ye verilen oylar Türkiye ortalamasının çok üzerinde.Akp’ye verdiği destekden dolayı buraya pozitif ayrımcılık yaparak sorunların çözüldüğünü düşündüm.Yakın çalışma arakadaşlarımız ile gezimize başlayınca gördüm ki Elazığ Tunceli’den daha sorunlu bir şehir. Elazığ siyaseti vatandaşın sorunlarını çözmeye yönelik değil yalanla dolanla yürütülmüş bir süreç” dedi.

Milletvekili Erol, Elazığ’da her şeyin tekelleştiğini savundu.

Milletvekili Erol “Ticaret tekelleşmiş siyaset tekelleşmiş bürokratik atamalar tekelleşmiş hizmet kamu yatırımları kamuya personel alımları tekelleşmiş.Bu tekelleşmeden yararlananlar Akp’ye oy verenler değil.Bir saadet zinciri var Akp’nin yönetim kadroları üzerinde etrafında  bir grup var bu grup Ak Partinin devletin kamunun imkanlarından yararlanmış Akp’ye oy verenler bile inanılmaz mağduriyetler yaşamış. Onlara gelince yalan dolan kendi akrabalarına gelince bütün devletin imkanları seferber edilmiş.2018 de milletvekili seçildikten sonra bu ilin değerlerini bu ilin duruşunu bu ilin siyaset anlayışını bu ilin mağduriyetlerini  ilin yaşam tarzını parlemontada hep gündeme getirdim ve dedim ki her yerde açık açık ifade ediyorum ki insanların inançları farklı olabilir.Yaşam tarzları ayrı olabilir siyasi tercihleri ayrı olabilir ama biz insanlara saygı duymak zorundayız.Sevgili hemşehrilerim asla soyumu sopumu inkar etmedim.Ne dedim buraya ilk geldiğimde ilk adaylığım açıklandığında Gürsel Erol Alevi’dir Tunceli’lidir  ne işi var burada” dedi.

Milletvekili Erol, dil, din ırk ayrımı yapmadan siyaset yaptıklarını söyledi.

Milletvekili Gürer “Şimdi Gürsel Erol başkan gerek mecliste gerek sokak da gerek alanda partimizin yüz akı. Her konuda yoğun çalışmaları olan bir değerimiz. Dedi ki Elazığ’da ki çiftçilerin sorunları ile ilgili toplantıya gelmek ister misin tabi başkan sen ordaysan bizde oradayız dedik. Öncelikle şurdan işe başlamak lazım tarım stratejik bir iş .Üreten her insan eli öpülesi insandır.Eğer üreten varsa yaşam vardır.Onun için köyden başlayarak kalkınmaya başlamayan bir ülkenin yarını olamaz” dedi.