Elazığ'da düzenlenen " Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivali" başladı.

Lokantacılar ve Tatlıcılar Esnaf Odası, Elazığ Valiliği ile Elazığ Belediyenin destekleriyle Valilik Meydanı'nda gerçekleştirilen festivalde vatandaşlar stantları gezerek köfte ekmek ile yöresel ürünlerden tattı.

Bu yıl 6.’sı düzenlenen festivalin akşam düzenlenen açılış programına Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Siyasi Partilerin İl Başkanları, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, kurum müdürleri, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Oda başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Festivale evsahipliği yapan konuşan Lokantacılar ve Tatlıcılar Esnaf Odası Başkanı Zülfü Tarhan, amaçlarının Elazığ mutfağını Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmak olduğunu söyledi.

Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Turan Kurnaz, Elazığ mutfağının tanıtılması gerektiğinin altını çizdi.

ETSO Başkanı İdris Alan da konuşmasında festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, daha yaşanabilir, daha müreffeh bir şehir için durmadan aralıksız çalıştıklarını söyledi.

Kürsüde Elazığ’ı tanımlayan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Mecliste Elazığlılara layık olmak için çalıştığını kaydetti.

Mardin'de Yolun Karşısına Geçerken Tırın Çarptığı Çocuk Yaralandı Mardin'de Yolun Karşısına Geçerken Tırın Çarptığı Çocuk Yaralandı

Daha sonra kürsüye davet edilen AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı ise Milletvekili Erol’un konuşmalarına değindi.

Festivallerin önemli olduğuna dikkat çeken AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş de, geçirilen zor günlerde birlik ve beraberlik açısında da festivallerin önemli olduğunu ifade etti.

Son olarak konuşan Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu da festivalde emeği geçenlere teşekkür etti.

Festival açılış konuşmalarının ardından Hemşehrimiz Burak Bulut ve Kurtuluş Kuş'un konseri yer aldı.

Festival 3 gün sürecek.

1726921354 Konser 21726921316 Konser1726912090 Aa 20240920 35693097 35693092 Elazigda 6 Geleneksel Salcali Kofte Ve Gastronomi Festivali Basladi

Editör: Batuhan Baskal