Geçtiğimiz günlerde Stanford Üniversitesi’nden bilim insanlarının, her yıl gerçekleştirdiği çalışma ile dünyanın en etkili bilim insanlarını sıraladığı son liste bilimsel, teknik ve tıbbi içerik konusunda uzmanlaşmış Hollanda merkezli yayıncılık şirketi ELSEVIER tarafından yayımlanmıştı.

Fırat Üniversitesi ’de Stanford Üniversitesi’nin hazırladığı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

Bu kapsamda Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Beşir Demir eğitim bilimleri alanında dünyanın en etkili bilim insanları listesinde yer alarak 174. Bilim İnsanı oldu.

Süreçle ilgili bilgi veren Hemşehrimiz Prof. Dr. Demir, gençlere önemli tavsiyelerde bulundu.

Prof. Dr. Demir: “Dünyanın neresinde olursanız olun aslında azimle çalışıyorsanız eğer yaptığınız işi bilim adına gerçekleştiriyorsanız eğer dünyanın neresinde olursanız olun başarınız mutlaka takdir ediliyor ve birileri tarafından görülme imkanı buluyorsunuz.

Bu noktada bizde 2022-2023 ve bu yılda olmak üzere farklı katogorilerde dünyada ki ilk 500’ler arasına girmek bizim için mutluluk kaynağı oldu.

Açıkçası bu noktaya gelmemizde ki en önemli faktör bize bu imkanları sağlayan devletimiz oldu ve bunun yanısıra devletimizin sunduğu unsurlar.

Gençlerimize şöyle bir örnek sunmak istiyorum eğer çalışırsanız azmeder ve mücadele ederseniz her başarınız takdir edilecektir ve karşılığını göreceksiniz” dedi.

Bilimin önemine değinen Demir, gençlerin bilimsel faaliyetlere yönelmesini istedi.

Vlcsnap 2024 09 30 19H26M53S280

Prof. Dr. Demir: “Bilim insanların gerçek manada yapabilecek en güzel işlerden bir tanesi gerçekten mutluluk veriyor her gün yeniden aynı hevesle kalkıyorsunuz bugün ne yapayım yenilik ne katayım inavasyon adına ne yapabilirim topluma nasıl bir katkı sağlayabilirim neyi keşdefedebilirim ne noktada insanlara dokunabilirim noktasında bilim çok büyük bir rol sağlamakta.

Öncelikle yeni eğitim öğretim yılının herkese hayırlı olmasını öğretmenlere öğrencilerimize özellikle velilerimize hayırlı olmasını diliyorum.

 Çok ciddi emek sarf edilen bir dönem karşımıza çıkacak.

Sadece test sınav mantığı ile haraket edilmemeli.

Başkan Alan, Siyasilere Karma OSB Arsa Sürecinin Akıbetini Sordu Başkan Alan, Siyasilere Karma OSB Arsa Sürecinin Akıbetini Sordu

 Eğitim öğretim faaliyetlerinde sadece sınava hazırlanmak yada bir meseleğe sahip olmak gözüyle bakılmamalı çocuğun ilgi ve yetenekleri göz önünde bulundurulmalı” dedi.

     

 

Editör: Batuhan Baskal