El Aksa Platformu şehit edilen Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah ve Gazze Şehitleri için bir araya geldi.

El Aksa Platformu üyeleri ve çok sayıda vatandaş İzzetapaşa Camii’nde öğle namazına müteakip şehit Hasan Nasrallah ve Gazze Şehitleri için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Gıyabi cenaze namazının ardından açıklama yapan El Aksa Platformu Dönem Sözcüsü Sinan Akılotu, İslam dünyalarına seslenerek; müslümanların imtihana tabii tutulduğunu söyledi.

Daha sonra eller zulüm altında olan Müslümanların kurtuluşu için semaya açıldı, dua edildi.

Vlcsnap 2024 09 30 18H05M12S816

Yapılan basın açıklaması şu şekilde:

 

   Yüzyıldır kalbimize saplanmış Siyonizm hançeri, malumunuz olduğu üzere son bir yıldır, daha vahşice kalbimizde yaralar açmaktadır. Dün, Gazze başta olmak üzere Filistin’de başlayan bu zulüm, bu gün Lübnan’a, Yemen’e, Suriye’ye, Irak’a sıçramış durumda. Sözün başında şunu belirtelim ki bu vahşet, düşmanın gücünden değil, ümmetin içinde bulunduğu zillet ve meskenet halinden dolayı, artarak devam etmektedir. Son bir yılda çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 50 binden fazla şehit verildi, on binlerce yaralı var, şehirlerimiz yerle bir edildi.

      Bu soykırım devam ederken, Siyonizmin kuduz iti ABD başta olmak üzere, batı dünyası kayıtsız şartsız, gelmiş geçmiş en büyük terör şebekesi itraile destek olmaktadır, bunda garipsenecek bir durum yok, elbet şeytan vazifesini yerine getirecektir.

Peki, 57 Ülkeden oluşan, 2 milyarlık İslam Dünyası ne durumda? Bir kısmı maalesef bırakın zulme dur demeyi zalime destek oluyor, bir kısmı, zulmü perdelemek için kurulmuş Birleşmiş Milletler gibi sözüm ona Uluslararası kuruluşlardan medet umuyor, bir kısmı sadece seyrediyor. Anacak, Gazze yiğitleri başta olmak üzere, bu ümmetin en garibanları, Yemen’de, Lübnan’da yardımı sadece ALLAH’dan bekleyerek, izzetle direnmeye devam ediyor.

     7 Ekimden sonra, birkaç gün içinde Gazze düşer diye bekleyenlerin heveslerini kursaklarında bırakan bu şanlı Yiğitler, ALLAH’ın yardımıyla gerçek Müslüman kimliğini tüm dünyaya yeniden hatırlattılar.

    Müslümanlar, unutmayalım ki biz bu dünyada sadece imtihan ediliyoruz, Vallahi cennet ucuz, cehennem lüzumsuz değil. Cenab-ı HAK, Al’i İmran Suresi 142. Ayette, “Yoksa, Allah içinizden cihad edenleri ortaya çıkarmadan ve sabredenleri belirlemeden cennete gireceğinizi mi sanıyordunuz?” diye buyuruyor. Formül çok basit, ya üzerimize düşeni yapıp hem bu dünyada hem ahirette izzete erecez, ya da sadece seyredip sıranın bize gelmesini bekleyip, dünyada da, ahirette de zillete düçar olacaz.

      Kıymetli hazirun,  saygıdeğer basın mensupları…

      Bu vesile ile önemli ve hassas bir konuyu da arz etmek istiyorum, bir asırdır, özelde İslam dünyası ve orta doğu olmak üzere tüm Dünyayı sömüren, kan, göz yaşı ve zulüm getiren,  bu küresel kötülüğün zirvesi Siyonizm’in, tüm bu vahşete sebep olurken en büyük gücü Ümmetin parçalanmışlığı değilmidir.  Bizi mezhepçilik, ırkçılık, kabilecilik, oklarıyla vurup, önce Cihan İmparatorluğu Osmanlıyı bu tuzakla yıkıp, aynı oyunla yüz yıldır bizi bize kırdırmıyor mu? Bu filmi, Afganistanda, Irak’ta, İran’da,  Suriye’de, Mısır’da, Filistin’de, Çeçenistan’da, Sudan’da,  Ülkem’de kısaca tüm ümmet coğrafyasında sergilemediler mi?

    Efendimiz (S.A.S.) “Bir mü’min aynı delikten iki kere ısırılmaz” diye buyuruyor. Bizi öyle bir noktaya getirdiler ki, şehitlerimiz arasına bile nifak soktular. Müslümanlar bu oyunu bozmak zorundayız, bu zilletten kurtulmanın tek yolu, hepimiz biliyoruz ki ümmetin vahdetidir. Sunnisi ile Şiisi ile Arabıyla, Acemiyle bir araya gelip zalime karşı bir olmak lütuf değil zorunluluktur. Şimdi iman ve bir kalp taşıyan her Müslüman birbirine dönmüş olan kılıçlarını atmak zorunda, kim ne yapmışsa ameline ve niyetine göre mahşerde hesabını verecektir, ancak biz aramızdaki husumetleri bitirmek zorundayız, yoksa hepimiz helak olacağız.

    Şunun bilinmesi gerekir ki, bu süreçte kim tarafından olursa olsun, ümmetin bölünmesine sebep olacak her, söz, paylaşım, yazı bilinçlice veya ahmakça siyonizmin değirmenine su taşımaktır.

    Bu vesile ile Hasan Nasrallah başta olmak üzere, Lübnan şehitlerini, Yemeni, Gazze, Filistin Yiğitlerini rahmet ve minnetle yad ediyoruz, Rabbim Kudüs, Mescid-i Aksa uğrunda dökülen kanlarını mübarek eylesin, şehadetlerini makbul eylesin.

    Başta kıymetli basın mensuplarımız olmak üzere siz değerli haziruna katılımınızdan dolayı şükranlarımızı arzediyoruz, Rabbim hepinizden ebeden razı olsun.

Başkan Alan, Siyasilere Karma OSB Arsa Sürecinin Akıbetini Sordu Başkan Alan, Siyasilere Karma OSB Arsa Sürecinin Akıbetini Sordu

Vlcsnap 2024 09 30 18H04M57S679Vlcsnap 2024 09 30 18H04M48S259Vlcsnap 2024 09 30 18H04M41S117Vlcsnap 2024 09 30 18H04M33S327

Editör: Batuhan Baskal