GÜNDEM

Başkan Demirci: Şirketin Kapatılması Hem Elazığ’ın Hem De Ülke Ekonomisi İstihdamına Bir Darbedir

ZİVER Holding Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Demirci, işletme sahibi Ali Rıza Yıldırıma seslendi. Şirketin Kapatılması hem Elazığ’ın hem de ülke ekonomisi istihdamına bir darbe olduğunu belirten Başkan Demirci, hemşehrilerine seslenerek kardeşlerimizin yanında olacağım ve bu işin sonuna kadar takipçisi olacağım” dedi.

Haklarını savunmak için eylem yapan işçilere bir destek açıklamasıda  ZİVER Holding Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Demirci’den geldi.

Elazığ’ın Alacakaya İlçesi’nde  bulunan ETİ Krom firmasına ait sahada ekmek parası kazanmaya çalışan emekçiler, çalışma koşullarının düzeltilmesi için yaklaşık 11 gündür grevlerini sürdürdüğünü söyleyen Başkan Demirci, “ Geçtiğimiz saatlerde emekçilerle bir araya gelen Eti Krom A.Ş.'nin sahibi Ali Rıza Yıldırım, işçileri azarlaması ve adeta yerden yere vurması hiç hoş değildir. Bu hakaretler bizler için kabul edilemezdir. Ayrıca şirket tarafından alınan karar neticesinde kapatılma hususundaki yaptırım hem Elazığ’ın hem de ülke ekonomisine istihdamına bir darbedir” dedi.

Başkan Demirci açıklamasında, “Aziz hemşehrilerim hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bugün yerel basından takip ettiğim kadarıyla ETİ Holding’in sahibi Ali Rıza Yıldırım Beyefendinin bir açıklamasına denk geldim. Maalesef üzülerek baştan sona izledim. Orada işçi kardeşlerimiz masumhane bir eylem içerisinde haklarının, hukuklarının iyileştirilmesi beklerlerken maalesef orada sert tavırlarla burayı kapatırım, sizi kapıya koyarım, kes lan gibi tavırlar kendisine hiç yakışmamıştır. Ben buradan Ali Rıza Beye seslenmek istiyorum, Ali Rıza Bey Allah rahmet eylesin kardeşliğinin genç yaşta yitirdiniz. Kefenin cebi yok. Oradaki insanların taleplerini lütfen dinleyin. Karşılık bulunur bulunmaz haklı ve haksız sorunlar olur. Siz bir işverensiniz, takdir yetkisi de sizin ama o topraklardan milyarlarca dolar paralar kazandınız oradaki insanların sayesinde ve sırtından. Onlar sizin çalışanlarınız, onlar sizin kardeşleriniz, onlar sizin aileniz. O insanlara tavrınız, tarzınız hiç hoş olmadı. Ben bir kez daha buradaki insanlara, dostlara, hemşehrilerime sesleniyorum, bu işin bundan sonra takipçisi olacağım. Oradaki kardeşlerimizin yanında olacağım. Bu işi farklı boyutlara lütfen taşımayın. Unutmayın hepimiz birer işvereniz, hepimiz İstiklal sağlıyoruz ama yapılan hareketler, tavırlar size yakışmadı. Buradan sizi kınadığımı belirtmek istiyorum. Kardeşlerime de sesleniyorum hiçbir suretle hakkınızdan, hukukunuzdan vazgeçmeyin ve sonuna kadar hakkınız olanı isteyin çünkü o topraklarda milyarlarca Dolar para kazanıp bu tavrı, tarzı sergilemesi kabul edilemez buradan belirtmek istiyorum, sizleri Allah’a emanet ediyorum, görüşmek üzere” ifadelerini kullandı.