Geçtiğimiz günlerde sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifi, TBMM komisyonunda kabul edildi.

Teklifle, Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişikliğe gidilecek. Buna göre, Kanun'un amaçlarına "insan, hayvan ve çevre sağlığı gözetilmek kaydıyla" ifadesi eklenecek.

Sahipsiz hayvanlara ilişkin yürütülecek çalışmalarda, tereddüde mahal verilmemesi, kedi ve köpeklerin sahipli hayvan statüsüne alınabilmesi için Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı veri tabanına kaydedilmesi zorunluluğu bulunduğundan "sahipli hayvan" ve "sahipsiz hayvan" kavramları açık bir şekilde tanımlanacak.

Prof. Dr. Naci Görür: Deprem Bekliyoruz, Endişelendik Prof. Dr. Naci Görür: Deprem Bekliyoruz, Endişelendik

Vlcsnap 2024 07 28 21H04M56S688

5 Bin 199 sayılı hayvanları koruma kanununun işleyişi ile ilgili gerekli hassasiyetin anlaşılmadığına dikkat çeken Elazığ Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Cazim Bulut, “Veteriner hekimler olarak sadece saldırganlık boyutuyla değil, insan, hayvan ve çevre sağlığı boyutuyla da ele alıyoruz” dedi.

Ötenazi konusuna hekimler olarak sıcak bakmadıklarını ifade eden Başkan Bulut,” Hayvanseverlerin hassasiyetini anlamamız gerekiyor” diyerek çözüm olarak il bazında hayvanlara ormanlık alanların ayırtılabileceğini söyledi.  

VİDEO:

Vlcsnap 2024 07 28 21H04M49S886Vlcsnap 2024 07 28 21H04M39S401

Editör: Batuhan Baskal