GÜNDEM

Başkan Alan: Şehirler, Gastronomileriyle Öne Çıkıyor

20 Eylül Cuma günü başlayıp 22 Eylül Pazar günü sona erecek festival kapsamında ilimize gelen Türk sinema oyuncusu Nurullah Çelebi,  Gastronomi köşe yazarı Talip Bayram, programcı-aşçı ve yazar Meltem Açıkel,  uluslararası fotoğraf sanatçısı Eray Kapan,  kurumsal iletişim ve PR danışmanı Nazan Kuloğlu Yılmaz, İstanbul Lokantacılar Odası Denetim Kurulu Üyesi Özgül Acıl, Televizyon program yapımcısı Milad Erdoğmuş’tan oluşan heyet,   Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’ı ziyaret etti.

Yarın başlayacak ve üç gün devam edecek olan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak sponsor olup destek verdikleri  “Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivali” dolayısıyla ilimize gelen heyete teşekkür eden Başkan Alan, şunları söyledi:

“Yarın başlayacak olan “Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivali” kapsamında ilimize gelerek şerefler verdiniz. Bu festival kapsamında birbirinden değerli sanatçılarımızı, meslekte önemli bir konuma yükselmiş hocalarımızı, televizyonda yemek programı yapan çok kıymetli isimlerimiz, köşe yazarlarımızı bugün odamızda ağırlamaktan duymuş olduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Kendileri Cuma günü saat 18’de  festival alanımızda olacak ve etkinliğimize renk katacaklar. Ben tekrar odamıza yapmış oldukları ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.   Şehirler, tarihi ve turistik mekânları yanında özellikle son yıllarda yemek kültürü ve gastronomileri ile öne çıkıyor. Bu konuda mesafe alan ve markalaşan şehirlerin hem ekonomisi hem de sanayisi gelişiyor, şehre gelen turist sayısı artıyor. Bizler de Elazığ olarak gerçekleştirdiğimiz festivaller, tanıtım günleri ve değişik etkinliklerle bu yarışta ‘biz de varız’ diyoruz. Cuma günü başlayacak ve üç gün devam edecek olan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak sponsor olup destek verdiğimiz “Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivali”nin ilimiz, esnaflarımız ve hemşerilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

Elazığ’ın yemek kültüründe önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Türk sinema sanatçısı Nurullah Çelebi, “Siz,  yemek yapmayı iyi biliyorsunuz biz de yemek yemeyi iyi biliyoruz dediniz salçalı köftemiz var gelin tadın dediniz biz de geldik.  Yarın inşallah tadacağız. Ama öyle güzel anlattınız ki herhalde buradan hiç gitmeyeceğiz” dedi.

Eşinin de aslen Elazığlı olduğunu ifade eden televizyon program yapımcısı Meltem Açıkel ise şunları söyledi:

“Elazığ’dan davet aldığımızda koşa koşa, seve seve geldik.  Salçalı köfteyi de merak ediyoruz ve burada bulunmaktan şeref duyuyoruz.”

Hem şehir güzelliği hem de lezzetleriyle ünlü Elazığ’a daha önce de geldiğini ifade eden gastronomi yazarı Talip Bayram; “Elazığ’ın 150 çeşit yemeği olduğunu biliyorum. Bu konuda çok da güzel bir yazı yazmıştım.  Aslında Elazığ’ın çok güzel lezzetleri var ama bunu tam anlamıyla tanıtamıyoruz.  Hâlbuki gürül gürül lezzet aktığı bir kent, kendini biraz daha öne çıkartmalı ve bu yönde gayret ortaya koymalı. Festivali bu anlamda önemli buluyorum.   Bizler de, Elazığ gibi güzel şehrimiz için elimizden ne geliyorsa yaparız.” dedi.