Fevzi Çakmak Mahallesi’nde düzenlediği programda partilileri ile bir araya gelen Kaplan, parti yönetiminde yer alan kişilerin ihraç edilmesi ile ilgili iddialarda bulundu.

Düzenlenen programda açıklamalarda bulanan Eski CHP Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplan, Günü birlik çıkarlar için hiçbir zaman taviz vermediklerinin altını çizerek: “biz ayrıcalık istemiyoruz amacımız ayrıştırmak değil birleşip çoğalmaktır. Bizim kişilerin yanında veya karşısında olma gibi bir niyetimiz yok. Günü birlik çıkarlarımız için asla kimseye taviz vermedik, şantajlara, iftiralara ve baskılara karşı onurlu bir duruş sergilediğimiz için buradayız.” Dedi.

1726753871 Zeki 4

Maden ve Yurtbaşı’nın Sorunları Bakan Kurum’a İletildi Maden ve Yurtbaşı’nın Sorunları Bakan Kurum’a İletildi

Kaplan, kendisine ve 2021 yılında yapılan olağanüstü il kongresinde partiden ihraç edilen delegelere haksızlık yapıldığını iddia etti.

Kaplan: “bildiğiniz gibi bizzat milletvekilimiz tarafından haksız, yersiz ve maddi dayanağı olmayan ithamlardan dolayı vermiş olduğu bir dilekçeyle yıllarca partimize emek vermiş ve kongrede seçilmiş il örgütümüz, gençlik kollarımız ve il disiplin kurulumuzu görevden almaları yetmezmiş gibi atanan kayyum il yönetimi yetkileri olmadığı halde kendilerine verilen talimat doğrultusunda 26 Eylül 2021 tarihinde yapılan olağanüstü il kongresinde oy kullanmamaları için 60’dan fazla il delegesi partiden tedbirli ve kesin ihraç sistemiyle il disiplin kuruluna sevk edilerek seçme ve seçilme hakları ellerinden alınmıştı. Ayrıca çeşitli nedenlerle partimizden istifa etmiş veya ettirilmiş tüm arkadaşlarımızın üyeliklerini yeniden yapmalarını önemsiyoruz. Sayın milletvekilimizin arkadaşlarımıza yaşattığı mağduriyetler nedeniyle kamuoyu önünde özür dilemesi gerektiğini hatırlatıyoruz.” Dedi.

CHP Baskil Eski İlçe Başkanı Naim Odabaşı da, il örgütünün partisini küçültmeye çalıştığını söyledi.

1726753891 Zeki 3

Editör: Batuhan Baskal