İl Milli eğitim Müdürlüğü ve Elazığ Barosu arasında gerçekleşen “Hukukun Üstünlüğü” isimli proje kapsamında Milli Eğitim Müdürü Mehmet YİĞİT ve Baro Başkanı Av. Melih Efe tarafından protokol imzalandı.

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Elazığ Barosu arasında yapılan bu iş birliği protokolünün temel amacı; Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinde de esası oluşturulan “Erdem-Değer-Eylem” çerçevesi ile “Huzurlu Aile ve Toplum" ve "Yaşanabilir Çevre” ve “Huzurlu İnsan" a ulaşmaktır, ayrıca çatı değerler olan "Adalet, Saygı ve Sorumluluk " etrafında kümelenen bir değer çerçevesi eğitimi sunmaktır.

Whatsapp Image 2024 10 25 At 12.53.21

Bu kapsamda; öğrencilere hukuki farkındalık kazandırmak, insan hakları, adalet ve hukukun üstünlüğü gibi temel kavramlar hakkında bilinç oluşturmak, eğitim süreçlerinde baronun desteğiyle öğrencilere hukukun pratik yönlerinin aktarılmasını amaçlamaktadır.

6 Aylık Bebek, Elazığ’da Ameliyatla Sağlığına Kavuştu 6 Aylık Bebek, Elazığ’da Ameliyatla Sağlığına Kavuştu

Ayrıca; öğretmenler, öğrenciler ve velilere hukuki bilgilendirme ve danışmanlık hizmeti sağlamak. Okullarda yaşanan zorbalık, şiddet ve diğer hukuki problemlerle ilgili farkındalık yaratmak ve çözüm odaklı çalışmalar yapmak. Hukuk mesleğinin öğrencilere tanıtılması ve bu alana ilgi duyan öğrencilerin mesleki yönlendirilmesi amacıyla baro tarafından seminerler ve kariyer günleri düzenlemek. Öğrencilere, öğretmenlere ve velilere çocuk hakları, insan hakları ve bu konulardaki hukuki süreçlerle ilgili eğitimler vermek. Risk altında olan veya adli yardıma ihtiyaç duyan öğrencilerin korunması ve desteklenmesi için destek sağlamak. Okulda karşılaşılan hukuki anlaşmazlıkları çözme ve öğrencilere daha güvenli, adil bir eğitim ortamı sunmak, amaçlanmaktadır.

Bu kapsamda Kasım ayında belirlenecek gün ve saatte il merkezinde bulunan tüm liselerde eş zamanlı gönüllü avukatlar tarafından proje amacına uygun eğitim semineri verilecektir.

Whatsapp Image 2024 10 25 At 12.53.21 (1)

Editör: Batuhan Baskal