GÜNDEM

Bal Süzme Makinesi Tankı Dağıtıldı

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Elazığ’da başlattıkları proje ile 220 bal üreticisine bal süzme makinesi ve ısıtma bal dinlendirme tankı dağıttı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından  “Süz Balını Dinlensin Tadı Dilden Dile Dillensin” projesi başlatıldı.

Proje ile düzenlenen programda 110 Arı Üreticisine bal süzme makinesi, 110 üreticiye ise ısıtma bal dinlendirme tankı dağıtıldı.

Elazığ’da yılda ortalama 750 ila 1000 bin bal üretimi yapıldığını söyleyen Elazığ Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fırat Canbay, üreticilerin gıda güvenliğine uygun ürünler üretmelerinin; tüketicilerin de taklit üründen uzak durmalarının önemli olduğunu söyledi.

İl Tarım Ve Orman Müdürü Sadettin Taşkesen, proje ile Elazığ’da coğrafi işaret tescil Belgesi alan ürünler arasında olan geven balının üretimine de katkı sağlanacağını belirtti.

DAP Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, amaçlarının projelerle şehirlerin potansiyellerini öne çıkarmak ve bölgeler arası gelişmişlik farkını kapatmak olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından 220 bal üreticisine bal süzme makinesi ve ısıtma bal dinlendirme tankı dağıtıldı.