CHP Milletvekili Gürsel Erol’un AK Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş ve Milletvekili Ejder Açıkkapı’yla ilgili yaptığı açıklamanın ardından AK Parti milletvekilleri Erol Keleş ve Ejder Açıkkapı, Gürsel Erol’a cevap verdi.

Milletvekili Erol Keleş yaptığı açıklamada; “Sayın Gürsel Erol; Devleti yöneten hükümetin ve onun milletvekillerinin asli görevi, ilimizde yapılan her bir yatırımı ve hizmeti vatandaşlarımıza anlatmaktır. Bu sorumluluğumuzu yerine getirmekten onur duyuyoruz. Son 22 yılda Elazığ’ımıza yapılan yatırımlar ve hizmetler, bu şehri daha ileriye taşımıştır. Aziz şehrimizin aziz insanları da her seçimde bu hizmetlerin değerini bilmiş ve AK Parti’mizi birinci parti yapmıştır. Son dönemde, gerek Pertek Köprüsü projesinde gerekse sulama projelerinde kaydedilen önemli ilerlemeleri görmezden gelmek, siyasetin nezaketine ve sorumluluğuna yakışmamaktadır. Siz de Elazığ’a yapılan yatırımları ve hizmetleri yakından takip ediyorsunuz; bu yatırımları küçümsemek yerine şehrimizin kalkınmasına katkı sunan projelerimizi takdir etmek, siyaset adına daha yapıcı bir tutum olacaktır." dedi.

Milletvekili Ejder Açıkkapı yaptığı açıklamada; "Sayın Gürsel Erol sosyal medyada kurumlarımızın hizmet ve yatırımlarını paylaşıp, emeği geçenlere teşekkür etmemizden rahatsızlık duymuş. Sayın Gürsel Erol bey, gerçekten çok garip bir durum paylaşımlarımızdan rahatsızlık duymanız. Elazığ, Uganda Cumhuriyetine bağlı bir il ve biz Uganda Cumhuriyetinde bir İldeki hizmetlerimizi mi anlatıyoruz? Devleti yöneten hükümettir. Bu hükümetin başı da aynı zamanda AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bizler de aziz hemşehrilerimizin seçtiği Ak Parti Elazığ milletvekilleriyiz. Kurum ve kuruluşlarımızın hizmet ve yatırımlarını aziz hemşehrilerimizin bilgisine sunmak ta aynı zamanda bizim görevimizdir. Hani siz yapılan hizmetlerden rahatsızlık duyuyorsanız bilemiyorum, ki duymayacağınızı düşünüyorum. Kurum ve kuruluşlarımızın yapmış oldukları hizmetleri anlatmaya ve emeği geçenlere teşekkür etmeye devam edeceğiz. Bu arada Elazığ’da gerçekleştirdiğimiz devasa projeleri de paylaşacak ve unutturmayacağız. İlin milletvekilleri olarak gerek sulama projelerinde ve gerekse Pertek köprüsü için gayretlerimizi de görmenizi isterdim. Bu şehrin her problemine duyarlı, sen ben demeden biz anlayışıyla çalışan bizlere haksızlık ettiğinizi düşünüyorum. Elazığ’da yapılanları unutturmayacak ve yapılacakları anlatmaya devam edeceğiz. Bir rahatsızlık verdiysek kusura bakmayın ama rahatsızlık vermeye devam edeceğiz." dedi.

Milletvekili Açıkkapı’nın diğer açıklaması ise şu şekilde:

Sayın Milletvekili

Gürsel Erol Bey

Hemşehrilerimize gönderdiğiniz SMS ile siyasetinize malzeme arıyorsunuz.

Biz malzeme peşinde değiliz, biz hizmet ve yatırımlarla ilimize, hemşehrilerimize hizmet peşindeyiz.

Kurum ve kuruluşlarımızın çalışmalarını aktarmaya devam edeceğiz.

Kamu kurumlarımızın rutin ve normal çalışması dediğiniz çalışmalardan ve paylaşımlarınızdan rahatsızlık duymanız çok garip.

Hemşehrilerimizin kurumlarımızın çalışmalarından haberdar olma özgürlüğünü bizim paylaşımlarımızı küçümseyerek kısıtlamaya çalışmanız hayret verici.

Bizlerin bu çalışmaları aktarmamızdan   rahatsızlık duymuşsunuz o sizin bileceğiniz bir şey.

Ak Parti milletvekillerinin kurum ve kuruluşlarımızın çalışmalarını siyasete malzeme yapıyorlar şeklindeki  ifadeniz de çok tuhaf.

17 Ağustos’ta Elazığ’da Hava Durumu Nasıl Olacak? 17 Ağustos’ta Elazığ’da Hava Durumu Nasıl Olacak?

Şimdi siz bu paylaşımları eleştirerek siyaset yapacaksınız, paylaşımınızı SMS olarak hemşehrilerimize atarak siyasetinize malzeme yapacaksınız, bizim siyasetimizi de siyasi malzeme rantı olarak tanımlayacaksınız.

Gerçekten çok şaşırtıcı, hiçbir şey yapmadan kendinize siyaseti her şartta mübah görüyor,  bu şekilde hizmetlerimizi algılarla gerçekleri örtme çabanızı hayretle izliyorum.

Devletimize bağlı kurum ve kuruluşlarımızın bağlı olduğu icra makamı hükümetimizdir. Devletimizin kurumları da hükümetin siyasi iradesiyle çalışmalar yapmaktadır. Bizler de  kurumlarımızın çalışmalarını iktidar partisi milletvekilleri olarak paylaşıyor, hükümetimizin ve kurumlarımızın çalışmalarını hemşehrilerimize aktarıyoruz.

Oysa siz tam da burada  siyasetinize malzeme arıyorsunuz. Ama buradan size malzeme çıkmaz.

Siyasete malzemenşn dik alasını siz maalesef algı oluşturarak yapmışsınız, yapıyorsunuz.

Biz iktidar partisinin milletvekilleri olarak hükümetimizin yönetimindeki devletimizin kurum ve kuruluşlarının çalışmalarını paylaşmaya devam edeceğiz. Siz de paylaşın, takdir edin, size engel olan yok….

Siyasete malzeme yapmak  tam olarak sizin işiniz, buna devam ede durun, biz hizmet ve yatırımlarımızı anlatmaya, paylaşmaya devam edeceğiz.  

Yakın zamanda herhalde “Müjde Kamu çalışmalarımızın maaşları ödendi hayırlı olsun" diye de bizi “ti”ye almışsınız.

Muhterem  Milletvekili

paylaşımınızda  “kamu kurumlarının sıradan ve günlük rutin işleriyle ilgili işler” dediğiniz hizmetleri 85 milyon kardeşimize, 81 vilayete şucu bucu ayrımı yapmadan her bir vatandaşımıza sunuyoruz.

Ayrıca devasa büyük projeleri de biz sağlıyoruz.

22 yıldır maaşları zamanında ödeyen de Ak Parti hükümetlerimiz.

Ve biz de bu hükümetin Siyasi Partisi olan Ak Parti milletvekilleri olarak tüm çalışmaları takip ediyor, aziz hemşehrilerimizin refahı ve huzuru için çalışıyoruz:

Siz hiç merak etmeyin

Muhterem  Milletvekili:

Pertek Köprüsünün proje çalışması devam ediyor biz takipteyiz, Ovaların sulanmasından, tarım ve hayvancılığın kalkınmasına, kentin turizm yatırımlarından, ilimizdeki işsizliğin giderilmesi için 1. ve 2. Organize Sanayimize sunduğumuz katkılarla istihdamı arttırma yönündeki çalışmalarımız devam ediyor.

Siz bunların görmezden gelebilirsiniz, enkaza dönmüş dediğimiz mahallelerimizin sorunlarının çözümü noktasında vermiş olduğumuz gayretler ve problemlerin çözümü için ortaya koyduğunuz çabalardan da haberdar olmayabilirsiniz.

Şunu ifade etmeliyim ki,

Muhterem  Milletvekili şehrimizin  güzel insanlarına daha müreffeh bir Elazığ için çabalarımız devam edecek.

Muhterem Milletvekili

Biz çalışmaya devam edeceğiz, siz eleştirmeye devam edin.

Editör: Batuhan Baskal