THY Elazığ İl Müdürlüğünü geçtiğimiz süreçte Şube Müdürlüğüne düşürmüş ve İl Müdürlüğü Elazığ’dan alınmıştı.

Son öğrenile habere göre THY Elazığ’ın da aralarında olduğu 3 ili Muş’a bağlamaya hazırlanıyor.

Elazığ, Malatya ve Bingöl THY Müdürlüklerinin Muş’a bağlanacak olması Elazığ’da büyük bir tepkiyle karşılandı. Elazığ Havalimanının büyüklüğü ve geçmişini dile getiren vatandaşlar karara tepki gösterdi.

 

DÖRT İLİN ORTASINDAKİ ŞEHİR ELAZIĞ!

Elazığ’la birlikte 3 ilin Muş’a bağlanma çalışması coğrafi konum olarak da tekrar ele alınması gerektiğini gösteriyor. Elazığ, Malatya, Bingöl ve Muş illerine bakıldığında coğrafi olarak Elazığ bu illerin tam ortasında yer alıyor. Yani vatandaşlar bu 4 il arasında en doğudaki şehri seçmek yerine en ortada olan Elazığ’ın seçilmesi gerektiğini söylüyor.

 

EN ÇOK YOLCU SAYISI ELAZIĞ’DA

Öte yandan bir diğer önemli etken ise bu havalimanların yolcu sayıları. Yine adı geçen 4 şehrin yolcu sayısı ele alındığında Elazığ Havalimanının yolcu sayısı ile lider olduğu görülüyor. 2023 yılı yolcu sayıları baz alındığında Elazığ Havalimanı yolcu sayısı 920 bin 689 iken, Malatya Havaalanı yolcu sayısı 730 bin 395, Muş Havaalanı yolcu sayısı 480 bin 515, Bingöl Havaalanı yolcu sayısı 170 bin 519 olarak kayıtlara geçiyor.

7 Ağustos’ta Elazığ’da Hava Durumu Nasıl Olacak? 7 Ağustos’ta Elazığ’da Hava Durumu Nasıl Olacak?

 

TÜM KRİTERLER MUŞ YERİNE ELAZIĞ’I GÖSTERİYOR

Hem yolcu sayısı, hem coğrafi konum kriter olarak ele alındığında THY’nin Elazığ’ı Muş’a bağlama çalışmasının yanlış olduğu, aksine adı geçen illerin Muş yerine Elazığ’a bağlanması gerektiğini gösteriyor.

Editör: Batuhan Baskal