Gelişen teknoloji ve cerrahi teknikler sayesinde, artık rinoplasti ameliyatının yapılacağı mevsim pek de fark etmiyor. Geleneksel rinoplasti ameliyatlarında, iyileşme süreci ve sonuçlar mevsime bağlı olarak değişebilirken, yeni teknikler ve yaklaşımlar bu durumu değiştirdi.

Yaz mevsiminde yapılan rinoplasti ameliyatları, sıcak hava koşullarının etkisiyle artan şişlik ve rahatsızlık riski taşıyabiliyordu. Kış mevsiminde ise soğuk hava koşulları nedeniyle burun bölgesinde kuruluk ve tahriş riski artabiliyordu. Ancak, yeni yöntemler ve teknikler sayesinde, bu etkiler minimize edildi. Uygun önlemler alındığında, rinoplasti ameliyatı her mevsim de tercih edilebiliyor.

Milli İstihbarat Akademisi Eğitim Hayatına Başladı Milli İstihbarat Akademisi Eğitim Hayatına Başladı

Vlcsnap 2024 07 20 20H21M31S781

Rinoplasti ameliyatı sonrası iyileşme sürecinde mevsim faktörünün önemi olsa da dikkat edilmesi gereken bazı ortak noktalar bulunmakta. Ameliyat sonrası dönemde dinlenme ve beslenme planı iyileşme sürecini hızlandırıyor.

Op.Dr.Özbay, “Birinci haftasında burnun içerisindeki tamponları çıkarıyoruz. 10.gününde alçısını çözüyoruz. 10 gününden hemen hemen sonra normale dönmekte ama iki ay boyunca ağır sporlar havuz ve denize girmemesini ağır sporlar yapmamasını yine 3 ay boyunca güneş gözlüğü ya da ağır gözlük kullanmamasını tavsiye ediyoruz.  Kanama yapıcı kiraz, karpuz gibi meyvelerin yenmemesini yine kan sulandırıcı ilaçların içilmemesini özellikle tavsiye ediyoruz” dedi.

Ayrıca güzellik merkezlerinde yapılan ve kalıcı olmayan burun dolguları burun ameliyatlarında dezavantaj olarak ortaya çıkıyor.

Op.Dr.Özbay, “Ameliyat öncesi muayenede bir takım problemlerin gizlenmesine sebep olabiliyor ama ameliyat esnasında açıp orayı temizledikten sonra alınan şekli problemleri rahatlıkla görebildiğimiz için yine gerekli şekli verebiliyoruz” dedi.

Vlcsnap 2024 07 20 20H24M45S169

Özellikle endoskopik ve minimal invaziv cerrahi teknikler, cerrahların daha hassas ve kontrol edilebilir bir işlem yapmasını sağladı. Bu da burun estetiği ameliyatlarına güveni arttırdı.

Op.Dr.Özbay, “ Geçmiş yıllara baktığımız zaman Elazığ’da değil tüm Türkiye’de ve tüm Dünya’da bir rinoplasti yoğunluğu var. Eskiden bu kadar taleple hiç karşılaşmazdık. Ama son 15 senedir insanların özellikle sosyal medyanın yoğun olarak kullanılmasıyla birlikte ekonomik olarak da daha iyi seviyelere gelmesinde estetik kaygıları bir hayli arttı. Bununla birlikte Elazığ’da değil bütün Dünya’da yoğun olarak rinoplasti ameliyatı yapılmaktadır” dedi.

 

Editör: Yakup Uğur