Göreve hızlı başlayan Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu basınla tanışma toplantısı düzenledi.

İl Özel İdaresi’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Numan Hatipoğlu, sorunların çözümünde kurumlar arası iletişime önem vereceklerini söyledi.

Vali Hatipoğlu, Hazar Gölü çevresini temizleyeceklerini belirterek, kaçak yapıların da yıkılacağını kaydetti.

Vali Hatipoğlu, “Hazar Gölü bu bölgenin en önemli değeri, zamanında Çüngüş’teyken bir kez bende girmiştim. Elazığ’ın genel anlamda temiz olmasıyla ilgili çok özel bir gündemi takip edeceğimi ifade edeyim. Hazar çevresini temizleyeceğiz, sadece Hazar çevresini değil burada ki her sorunlu alanı elimizden geldiğinde özel idaremiz imkanlarıyla, belediyemizi katarak belki sivil toplum kuruluşlarını katarak temizleyeceğiz temizliğin olduğu yere insanlar gelir. Temizliğin olduğu yer cazibe merkezi haline gelir. Dolayısıyla bununla ilgili ayrıca bir gündem yapacağız. Özelikle Hazarla ilgili olarak apayrı bir çalışma içerisinde olacağım. Biliyorsunuz geçen hafta çevre bakanımız geldiğinde Hazar’daki atık su arıtma tesisleriyle ilgili tekrar bir ödenek çıkardı. Özel idaremiz imkanlarıyla inşallah Hazar’ın kirlenmesiyle ilgili sorunları bitirmiş olacağız” dedi.

Heimlich Manevrası İle Öğrencisinin Hayatını Kurtardı Heimlich Manevrası İle Öğrencisinin Hayatını Kurtardı

Elazığ’ın 2020 depremi ile sarsıldığını anımsatan Vali Hatipoğlu, yapılaşma ile ilgili sorunların el birliği ile giderileceğini söyledi.

Şehrin Turizmine de değinen Vali Hatipoğlu, Harput Kültürünü daha ileriye taşımak için de çalışacaklarının altını çizdi.

Gtkuv4Gxcaeeaxk (1)

Editör: Batuhan Baskal