Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde 10 ilde binlerce insan hayatını kaybetti ve yaralandı.

Asrın felaketi sonrasında afet bölgesindeki vatandaşların yaralarının yarılması için ülke genelinde destekler sürüyor.

Deprem gününden itibaren bölgeye çeşitli destekler ulaştıran Elazığ’da, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde görevli usta öğretici kadınlar, Giyim ve Üretim Teknolojileri kurslarında bir araya geldi.

İlk günden itibaren gönüllü olarak çalışan kadınlar burada ürettikleri mont, bere, atkı, eldiven gibi kışlık kıyafetleri deprem bölgelerine gönderdi. Halen çalışmalarına devam eden kadınlar şimdilerde ise çocuklar için uyku tulumu dikimine başladı.

Daha sonra yetişkinler için uyku tulumu dikeceklerini dile getiren usta öğretici kadınlar, depremzedelerin yaralarını sarmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

TABAR: ORADAKİ VATANDAŞLARIMIZIN ACILARINI BİR NEBZE HAFİFLETMEK, SIKINTILARINI GİDERMEK GAYRETİNDEYİZ

Depremin bir bölgeyi etkilediğini fakat ateşin adeta ülke geneline düştüğünü belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Tabar, “Türkiye gibi bizlerde Elazığ’da seferber olduk. Elazığ Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde 500’e yakın usta öğreticimiz görev yapmaktadır. Çalışanların hepsi bünyemizdeki usta öğreticilerimizdir. Depremden sonraki gün gönüllü olarak organize oldular ve halen dikim yapmaktalar. Kış mevsimi nedeniyle vatandaşların sıcak bir ortamda kalmalarını sağlamak amacıyla kışlık mont, atkı, bere, eldiven, eşofman diktik. Yine pijama takımları, penye ve iç çamaşırları diktik. Battaniyeler temin edip deprem bölgesine gönderdik. Usta öğreticilerimizin gönüllü olarak organize olması ile 10 kamyonet, gıda ve giyim malzemesi gönderdik. Şuanda da kurslarımızda çeşitli kıyafetler dikmekteyiz. Çocuklarımız için uyku tulumu üretimine başladık. Yetişkinler için de dikeceğiz. Bu tulumlarımız rüzgar ve su geçirmiyor. Isıyı içeride tutuyor. Bunları da deprem bölgesine göndereceğiz. Oradaki vatandaşlarımızın acılarını bir nebze hafifletmek, sıkıntılarını gidermek gayretindeyiz” dedi.

DEMİR: ELİMİZDEN GELDİĞİNCE BİR ŞEY YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ

Çalışmaların tamamen gönüllülük esasına göre olduğunu aktaran usta öğretici Çiğdem Demir, “Elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz. Bu ülkenin düştüğü bir durum. Çorbada bizim de tuzumuz olsun dedik. Tüm arkadaşlar kendileri geldi. Elimizden geldiğince bir şey yapmaya çalışıyoruz. Belki yarlara bir nebze olsun merhem olmak istiyoruz. Oralara gidemiyoruz ama buradan onlara bir yardım edersek kardeşlerimizin yarasını sarmış oluruz” diye konuştu.

ÖZDEMİR: YARALARINI SARMAYA ÇALIŞIYORUZ

Usta Öğretici Pınar Özdemir ise “Arkadaşlarla bir ekip oluşturduk ve bütünleştik. Birlik ve beraberlik içerisinde gönüllü olarak üretim yapmaya başladık. İlk önce polar kumaştan alt ve üst takımlar oluşturduk. Akabinde uyku tulumu dikimi gerçekleştirdik. Tamamen paraşüt kumaştan imal ediliyor. İçini elyaf ile kapladık. Elyafın üzerine tekrardan triko kumaş yaptık. Çocuklarımızı sıcak tutacak şekilde ulaştırmaya çalışıyoruz .Tamamen onların yaralarını sarmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.