GÜNDEM

TKDK Başkanı Dr. Ahmet Antalya’nın Elazığ Temasları

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı ve beraberindeki heyet Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ ve Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürü Mehmet Yaşar Demirel ile bir araya geldi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı, Elazığ’da bir dizi ziyaretlerde bulundu.

TKDK Başkanı Antalyalı, TKDK Muhasebe Koordinatörü İlhan Çalışkan TKDK Elazığ İl Koordinatörü İbrahim Sertaç Yılmaz ,Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret ettiler.

Başkan Dumandağ ile bir araya gelen Antalyalı yürütülen çalışmalar hakkında istişarede bulundu.

Başkan Dr. Antalyalı, Elazığ’ın kendileri için kıymetli olduğunu ve tarımsal anlamda kalkınması için yoğun çaba sarfettiklerini söyledi.

Elazığ’daki tarım ve hayvancılığa dikkat çeken Başkan Dumandağ da, yatırımcıların TKDK desteği olmadan yatırım yapmakta zorlandıklarını belirterek tarım ve hayvancılığın ülkenin geleceği olduğunu kaydetti.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı’nın bir diğer durağı da Elazığ Organize Sanayi Bölgesi oldu.

TKDK Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı ve beraberindeki heyet Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürü Mehmet Yaşar Demirel'i ziyaret ettiler.

Bölge Müdürü Mehmet Yaşar Demirel yapılan ziyarette şunları söyledi: " İlk önce OSB de gerçekleşen 80 milyon hibe tutarlı 62 proje için TKDK başkanı Dr. Ahmet Antalyalı'ya çok teşekkür ediyorum. TKDK’nın Organize Sanayi Bölgemizin bulunduğu alanı kırsal alan dışına çıkardığını ve bunun düzeltilerek tekrar kırsal alana dahil edilmesi gerektiğini ve Yatırımlara destek olma konusunu TKDK'nın bunu mutlaka hayata geçirmesi çok önemlidir ve OSB olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız" dedi.

TKDK başkanı Dr. Ahmet Antalyalı da, bu konuyu Brüksel’de yapılacak toplantıda gündeme getireceğini söyleyerek çözmeye çalışacağını belirtti.

(TKDK) Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı yaptığı açıklamada; “Türkiye genelinde İpard 3 programını uygulmaya başladık toplamda 250 milyon Euro olmak üzere 5 adet çağrı paketi yaptık. Elazığ inşallah bu çağrı paketlerinden fazlasıyla istifade edecek, Elazığ bizim için çok kıymetli ilimizin tarımsal anlamda kalkınması için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Şu anda ben bir müjde vermek istiyorum, geçtiğimiz dönemlerde Yatırım miktarı 500.000 Euro olan yatırımlarda  %60 hibe edilirken yeni çağrıda yatırım miktarı 750.000 Euro olan yatırımların %60 hibe edilecek bu sayede üreticilerimiz daha fazla yararlanabilecekler” dedi.

Başkan Dumandağ, “Elazığ Tarım ve Hayvancılık alanında Ülkemizde çok önemli bir yere sahiptir. Elazığ Valiliği Elazığ Belediyesi Elazığ Ticaret Sanayi Odası ve Elazığ Ticaret Borsası Olarak Tarıma Dayalı Besi Organize Bölgesini ilimize kazandırmak üzereyiz. Tarıma Dayalı Besi Organize Bölgesinin önümüzdeki süreçte 61 parsel olmak üzere arsa tahsislerini yapacağız, yatırımcılarımızın TKDK desteği olmadan bu gün ki şartlarda yatırım yapmaları zorlaşıyor. Türkiye genelinde açılan İpard 3 programında Elazığ için bir ayrıcalık tanınmasını talep ediyorum. Çünkü biz Tarıma Dayalı Besi Organize Bölgesi ilimize kazandırmak için çok büyük emek sarf ettik. Tarım ve Hayvancılık sektörü Türkiye’nin geleceğidir” ifadelerini kullandı.