Esnafın artan giderler ve yapılan zamlardan dolayı zorluk yaşadığını belirten Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sigarada düşen kar marjından dolayı protesto kararı aldıklarını belirtti.

“Her geçen gün artan giderlerimiz ve sürekli gelen zamlar ile bayiler olarak iyice çıkmaza girdik” diyen Dündar, “Ülkemizdeki en büyük 3'üncü sigara tedarikçisi olan British American Tobacco’nun (BAT) son uygulaması ile sigarada yüzde 4,71 olan kâr marjımızı, maalesef yüzde 3,68’e düşmüştür. Biz bayiler olarak bu haksızlığa dur demek adına, BAT firmasına ait Kent Drange Blue ürününü satmayarak, şirketin bu kararını protesto ediyoruz” dedi.

Elips Haber’den Deniz Dalgıç’a konuşan Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, Türkiye’de esnafların bu protestoya destek verdiklerini belirterek, “Ülke genelindeki bütün derneklerimizden kararımıza katılan esnaf sayısı artarak devam ediyor. Zaten çok düşük kâr marjları ile çalışan biz tekel bayileri ve küçük işletmeleri daha da zora sokan bu uygulamadan, BAT geri adım atana dek protestomuza kararlılıkla devam edeceğimizi bilmelerini isteriz” ifadelerini kullandı.

 

BU YANLIŞTAN DÖNÜLMEZSE TÜM ÜRÜNLERİ RAFLARDAN KALKACAK

Artan giderler ve gelen zamlara vurgu yapan Dündar, “Her geçen gün artan giderlerimiz ve sürekli gelen zamlar ile bayiler olarak iyice çıkmaza girdik. BAT firmasından beklentimiz, alınan bu yanlış karardan vazgeçmeleridir. Şirketin, biz esnaflara hitap ederken kullandığı ‘Değerli iş ortağımız’ deyişinin anlamlı ve samimi olması için aldığı kararlarda biz iş ortaklarını da koruyacak şekilde olmasını beklemekteyiz. Aksi takdirde bizler bu sözde ‘iş ortaklığından’ vazgeçip, protestomuzu BAT firmasına ait tüm ürünleri raflarımızdan kaldırarak devam ettireceğiz” diye konuştu.

DEVA Partisinin Elazığ Adayı Belli Oldu DEVA Partisinin Elazığ Adayı Belli Oldu

Kaynak: Karar