27 Nisan 1979 tarihinde Olgunlar Mahallesi’ndeki evinden görev yaptığı okula giderken yolda kurulan pusu ile şehit düşen Adnan Baydili’nin adı Cumhuriyet Kız İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu'na kurulan kütüphanede yaşatılacak.

Baydili ailesinin öncülüğünde kurulan kütüphanenin açılışına Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, kurum müdürleri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Şehit Adnan Baydili’nin Torunu Süleyman Baydili, eğitime katkı sunmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit de konuşmasında, kütüphanenin zengin içeriğe sahip kitaplarla donatıldığını belirterek, okulun yeni eğitim öğretimine de pazartesi günü başlayacağını söyledi.
Kütüphane, öğrencilerin akademik gelişimlerine katkı sağlaması ve sosyal becerilerini geliştirmeleri amacıyla modern bir donanımla hizmete sunuldu.




