Fırat Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü tarafından “Savaş ve Çatışmanın Mağduru Çocuklar” konulu fotoğraf sergisi düzenlendi.

Mimarlık Fakültesinde düzenlenen fotoğraf sergisinde, dünyanın dört bir yanında savaş mağduru olan çocukları anlatan fotoğraflar Fırat Üniversitesi, Sosyal Hizmet Bölümü’nde görev yapan Dr. Arş. Gör. Taner ALGAN koordinatörlüğünde sergilendi.

Fırat Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşat Çelik, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Şükrü Yusufoğlu, Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rıfat Bilgin ile Sosyal Hizmet Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Taner Algan; amaçlarının bütün coğrafyada yaşanan acıları fotoğraflaştırarak anlatmak olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Vlcsnap 2024 06 12 16H26M57S780

Dünya’da çocuk katliamların her geçen gün daha da arttığını ve bu acıların bir nebzede olsa gözler önüne sermeye çalıştıklarını belirten İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çelik, “Dünya ne yazık ki teknolojik olarak ilerliyor, medeniyet gelişiyor diye düşünüyoruz fakat ne yazık ki Dünya’da hala daha katlanamayacağımız acılar yaşanıyor ve bu acılarda da en çok bizi inciten, bizi üzen, bizim ciğerimizi yakan mağdur çocuklar, şehit olan, açlıkla imtihan olan ve bunun sonucunda kaybettiğimiz yavrularımız. Ne yazık ki bugün Dünya’da bu acılar dinmiyor ve her geçen gün daha da artıyor. Bunların belki de en kötüsü veya en katlanılamayanı bizim de ciğerimizi sızlatan başta Gazze olmak üzere Dünya’nın pek çok yerinde yaşanan çocuk ölümleri veya çocuk katliamları olarak karşımıza çıkmakta. Bugün burada Sosyal Hizmet Bölümümüzün kıymetli öğretim elemanlarından Taner Algan hocamızın başkanlığında bu acıların bir nebzede olsun insanlara ne şekilde yansıdığını gözler önüne sermeye çalıştık” dedi.

Vlcsnap 2024 06 12 16H48M21S050

Savaşta mağdur olan çocukların yanında olmamız gerektiğini belirten Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bilgin, “Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları sözleşmesinde de ifade edildiği gibi çocuğun yüksek yararını düşünerek bu alçakça yapılan saldırılarda ve savaşlarda mağdur olan çocukların yanında olmamız lazım. Bu zalimlere karşı din, dil, ırk, coğrafya gözetmeksizin çocuklara sahip çıkmamız lazım” dedi.

Vlcsnap 2024 06 12 16H32M59S777

Fotoğraf sergisinin koordinatörlüğünü yapan Sosyal Hizmet Bölümü öğretim elemanı Dr. Algan ise; farklı coğrafyalarda yaşanan ama özünde benzer olan acıları ve dramları fotoğraf kareleriyle sergilemek istediklerini ifade etti. Dr. Taner Algan sözlerine şöyle devam etti: “Doğu Türkistan, Filistin, Irak, Myanmar, Suriye, Ukrayna ve Yemen olmak üzere 7 farklı ülkeyi ve coğrafyayı fotoğraf kareleri ve QR kodlar ile ele almaya çalıştık. Burada amacımız herhangi bir ayrıştırmaya gitmeden, çocukların yaşadıklarını çocukların ve ailelerinin gözünden hikayeleriyle aktarmak ve bütün coğrafyalarda çocukların yaşadığı acıları ve travmaları psiko-sosyal bağlamda öğrencilerimize ve toplumumuza aktarmak ve dile getirmek. İnsanı ön planı amaçlayan bu sergimiz, umarım bölgemizde bir farkındalık oluşturur; zira savaş ve çatışma sonucu yaşanan mağduriyetlere evrensel ve insani bir gözle bakmak gerektiğini düşünüyorum. Yaşanan bu acılara yönelik çocuklarımıza sadece çocuk ve insan nazarından bakarak onlara psikolojik, sosyal ve şefkat elimizi uzatmamız gerekiyor”. Çocukları öldürmenin hiçbir haklı gerekçesi olmadığını vurgulayan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Yusufoğlu ise “Terör Devleti olan İsrail çocukları katletmek için uydurduğu bahanelerle birçok çocuğu katletti ve bugün Dünya bunu fark etti. Dünya toplumları, Avrupa toplumları bu savaşa dur demeye başladı. Umarım yakın zamanda yöneticilerde bunun farkına varır.” dedi.

Dönem Sözcüsü Aslan: Okul Önlerinde Denetimler Arttırılmalı Dönem Sözcüsü Aslan: Okul Önlerinde Denetimler Arttırılmalı

Vlcsnap 2024 06 12 16H41M36S653

Çocukları öldürmenin hiçbir haklı gerekçesi olmadığını vurgulayan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Yusufoğlu ise “Terör Devleti olan İsrail çocukları katletmek için uydurduğu bahanelerle birçok çocuğu katletti ve bugün Dünya bunu fark etti. Dünya toplumları, Avrupa toplumları bu savaşa dur demeye başladı. Umarım yakın zamanda yöneticilerde bunun farkına varır.” dedi.

Vlcsnap 2024 06 12 16H52M31S062Vlcsnap 2024 06 12 16H26M53S936Vlcsnap 2024 06 12 16H26M48S162

Editör: Yakup Uğur