Saadet Partisi Elazığ İl Başkanlığı, İsrailli yetkililer hakkındaki suç duyurularının işleme alınmadığını öne sürerek kamu görevlileri hakkında, 'görevi ihmal' suçundan suç duyurusunda bulundu.

İl Başkanı Abdullah Akın, suç duyurusu dilekçelerini savcılığa sunmadan önce adliye önünde açıklama yaptı.

Başkan Akın, “Görevini Adalet Bakanlığında bu suç duyurusunu işleme almayan kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere huzurlarınıza gelmiş bulunuyoruz” dedi.

Tekirdağ'da Kıbrıs Gazisi Gaziler Günü'nde Vefat Etti Tekirdağ'da Kıbrıs Gazisi Gaziler Günü'nde Vefat Etti

Vlcsnap 2024 08 07 15H27M51S306

10 aydır İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıların sürdüğünü belirten Başkan Akın, İsrail Devletin açık ve net bir şekilde bir soykırım uyguladığını kaydetti.

Başkan Akın, “Uluslararası Adalet Divanının soykırım suçlarında kişilerin yanı sıra Devletleri de yargılayabileceği hareketle başvuruda bulunan Güney Afrika Cumhuriyeti’nin başvurusu ilgili mahkemece kabul edilmiş ve İsrail Uluslararası Adalet Divanı nezdinde yargılanmaya başlanmıştır. Burada dikkat çeken ve halkımız nezdinde de endişelere yol açan husus ise böyle bir girişimin Türkiye Cumhuriyeti Devletinden beklenmesine rağmen gerçekleşmemiş olması hatta ilerleyen süreçte devam etmekte olan davaya müdahil olunacağına dair hükumet yetkililerince kamuoyuna verilen sözlere rağmen harekete geçilmemesidir” dedi.

Vlcsnap 2024 08 07 15H33M50S688Vlcsnap 2024 08 07 15H33M59S904

 

Editör: Yakup Uğur