Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Özbey, Fırat Üniversitesi rektörlüğü için aday olduğunu açıkladı

Prof. Dr. Özbey açıklamasında, “Yaşadığı depremlere rağmen toparlanarak hızla gelişen ve büyüyen Elazığ’ımızın ve Türkiye Yüzyılı hedefleriyle uyumlu, bilim, sanayi ve teknolojik kalkınması için çabalayan, milletimize ve insanlığa yararlı bilgi ile katma değer üreten, uluslararası tanınırlığı olan, marka değeri yüksek saygın ve nitelikli bir üniversite oluşturma amacıyla; doğduğum, büyüdüğüm ve eğitim hayatımda önemli yeri olan Elazığ’ımıza hizmet etmek şiarıyla Fırat Üniversitesi rektörlüğüne adaylık başvurumu yaptım” dedi.

Elazığ'da Hafif Ticari Araç Şarampole Yuvarlandı, 1 Kişi Yaralandı Elazığ'da Hafif Ticari Araç Şarampole Yuvarlandı, 1 Kişi Yaralandı

Prof. Dr. Özbey, Yerel değerlerden güç alan uluslararası bir üniversite olabilmek, 21. yüzyılda bölgesel kalkınmayı önceleyen, akademik başarıları ile adından bahsettirebilecek saygın, güçlü ve tercih edilen yenilikçi ve girişimci kurumsal bir Fırat Üniversitesinin inşasını gerçekleştirebilmek ve hak ettiği yerde konumlandırabilmek adına Cumhurbaşkanının teveccüh ve tercihlerinin muhatabı olması halinde takdirde, birleştirici, kaynaştırıcı, yetkilerin adaletli dağıtıldığı, bireysel hak ve hukuka saygılı, akademik değerlere ve liyakate önem veren, şehir ile bütünleşen, iletişim kanallarının sürekli açık olduğu, şeffaf bir yönetim anlayışıyla rektörlüğe aday olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Özbey, “FETÖ ve benzeri yapılanmalardan uzak, “Milli ve Üniversal” düşüncenin hakim kılınacağı, objektif, adil, demokratik ve katılımcı yönetim tarzını tesis etmek misyonumuz olacaktır” dedi.

1594045033 Orhan Ozbey

 

Editör: Yakup Uğur