GÜNDEM

Prof. Dr. Mustafa Aydın, Fırat Üniversitesi Rektör Adaylığını Açıkladı

Fırat Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Anabilim Dalı Yenidoğan Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Aydın, Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne talip olduğunu açıkladı.

Fırat Üniversitesi Rektörlük yarışında isimler gün geçtikçe artıyor.

FÜ Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Yenidoğan Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Aydın da, Fırat Üniversitesi Rektör adayı olduğunu açıkladı.

1975 yılında Elazığ Merkez'de doğan ve eğitim hayatının büyük bir kısmını Elazığ'da geçiren Prof. Dr. Aydın, lisans eğitimini 1992-1998 yılları arasında Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamladı. 1999-2004 yılları arasında Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'nda tıpta uzmanlık eğitimini bitiren Aydın, çeşitli klinik ve araştırma projelerinde yer aldı. 2008-2011 yılları arasında Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Ankara Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Dahili Tıp Bilimleri bölümünde yenidoğan üzerine yandal uzmanlık eğitimini tamamladı. Halen Fırat Üniversitesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde öğretim üyesi ve yenidoğan uzmanı olarak görev yapan Prof. Dr. Aydın, akademik kariyeri boyunca 170 makale, 135 bildiri ve 19 kitap yayımladı, 6 yüksek lisans ve doktora tez danışmanlığı da yapan Aydın, 1 kitabın ise editörlüğünü üstlendi.

Üniversiteyi daha ileriye taşımak için rektörlük görevine talip olduğunu belirten Prof. Dr. Aydın, "Elazığ Fırat Üniversitesi rektörlüğüne aday olduğumu büyük bir onurla duyuruyorum. Üniversitemizin güçlü akademik geçmişi ve başarıları bana ilham vermektedir. Amacım, Fırat Üniversitesi'ni daha da ileriye taşımaktır. Görevim süresince şu ana hedeflere odaklanacağım:

- Eğitimde uluslararası standartları yakalayarak, akademik kadromuzun ve öğrencilerimizin gelişimini destekleyeceğim.

- Bilimsel araştırmaları ve yenilikçi projeleri teşvik ederek, üniversitemizi araştırma alanında öne çıkaracağım.

- Üniversitemizi Elazığ ve çevresine katma değer sağlayan bir merkez haline getirmek için toplumla işbirliklerini artıracağım.

- Öğrencilerimizin ihtiyaçlarına duyarlı bir yönetim anlayışı benimsenecektir.

- Uluslararası iş birliklerini ve değişim programlarını güçlendireceğim. Bu hedefler doğrultusunda, sizlerin desteği ve katkılarıyla Fırat Üniversitesi'ni daha parlak bir geleceğe taşıyacağımıza inanıyorum. Destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim." Dedi.