Chp Eski İl Başkanı Zeki Kaplan Düzenlediği Programda Partilileri İle Bir Araya Geldi Chp Eski İl Başkanı Zeki Kaplan Düzenlediği Programda Partilileri İle Bir Araya Geldi

Palu Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Palu’nun tanıtımı için hazırlanan Palu isimli kitap yayımlandı.

Kitap, Araştırmacı Yazar Süleyman Yapıcı tarafından hazırlandı.

Kitap içerisinde Palu’nun tarihi, coğrafi konumu, coğrafi yapısı, gastronomisi, kent yapısı, Murat Nehri ve ilçesinin tarihi yapıları, inanç turizmi açısından birçok bilgi yer alıyor.

Yeni binalarına da taşındıklarını ifade eden Palu Der Başkanı Fadıl Ülgen, dernek olarak ilçenin sorunlarını tespit ettiklerini ve bu sorunları gündemde tuttuklarını söyledi.

Araştırmacı Yazar Süleyman Yapıcı, kitabın hazırlanmasında destek veren herkese teşekkür etti.

Vlcsnap 2024 08 21 17H58M50S680

Ülgen: “Palu Meslek Yüksek Okulu için ilk defa Palu’da kurulmayan okul için bir komite kurduk çalışmalar yaptık ve sonucunda Fırat Üniversitesi senatosundan oy birliğiyle geçti ve 1 Temmuz 2021 tarihinde YÖK’e yazısı yazıldı ama sonrasında sonuç alamadık. Bununda sebebi siyasilerin yeteri kadar ilgilenmeyişidir. Bunun dışında Palu bölge hastanesi dedik hep söyledik ve sonunda temeli atıldı şuanda inşaası devam ediyor. Palu Fen Lisesi’ni söyledik hala yapılamadı. Palu Kovancılar ortak Adliyesi noktasında ısrarımıza rağmen maalesef adliye sarayı yapılamadı en sonunda Kovancılar ve Palu ayrı ayrı yapma noktasına geldiler. Bizim amacımız iki ilçeyi bütünleştirmekti. Palu Kovancılar Karakoçan Organize Sanayi bunda da proje onaylandı ama henüz proje ortaya gelmedi. Bununla ilgili gerek ETSO gerekse Kovancılar’daki gerekli kuruluşların takip ederek bunu hizmete sunmasını arzu ediyoruz.” Dedi.

Vlcsnap 2024 08 21 17H58M44S840

Editör: Batuhan Baskal