Elazığ’da Kahvehaneye Kurşun Yağdırdılar Elazığ’da Kahvehaneye Kurşun Yağdırdılar

Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası Başkanı Fırat Kaya, Yeni Mahalle Muhtarı Ayhan Yılmaz ve Yeni Mahalle Muhtarlığı İhtiyar Heyeti Üyesi Erhan Aslan medya grubumuzu ziyaret ederek Genel Yayın Yönetmenimiz Zeki Akbıyık ile bir araya geldiler.

Vlcsnap 2024 07 14 16H48M10S516

Yıllardır süre gelen Yeni Mahalle Kanal Üstü İmar sorununun çözüme kavuştuğunu belirten Yeni Mahalle muhtarı Ayhan Yılmaz, mahalle sakinlerinin tapu tahsis ve kayıt belgelerini Elazığ Belediyesi ve Milli Emlaktan alabileceklerini söyledi.

Muhtar Yılmaz, “Yıllardır çözülmeyen Kanal Üstü İmar sorunumuz vardı. Yani Yeni Mahalle Kanal Üstü İmar Sorunu aynı zamanda Zafran Mahallemiz ’inde bir imar sorunu vardı. Bundan bir iki gün önce Sayın Belediye Başkanımızın muhtarlığımızı ziyaretinde artık arsasında tapusu olan vatandaşlarımızın e-devlet üzerinden kontrol edebileceklerini dile getirdi. Aynı zamanda burada tapu tahsis belgesi olan, tapu kayıt belgesi olan vatandaşlarımız ise milli emlağa 2-2,5 ay süre zarfında başvuru yapıp satışlarını alabilecekler. Tapu tahsis belgelerini, tapu kayıt belgelerini Allah’ın izniyle tapuya çevirip artık oradaki imar sorununu tamamen çözmüş olacağız” dedi.

Vlcsnap 2024 07 14 16H38M47S609

Muhtar Yılmaz, mahalle devam eden altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte su kesintisi ve yol sorununun da son bulacağını kaydetti.

Muhtar Yılmaz, “ Mahallemizin en büyük sorunlarından biri olan su sıkıntısı, yol sıkıntıları işte bu yeni alt yapı çalışmaları ile Allah’ın izni ile son bulacaktır. Sizlerin aracılığı ile buradan mahalle sakinlerimize seslenmek istiyorum, Biraz daha sabredeceğiz Allah’ın izniyle bu sorun da 1,5 ay sonra alt yapımızın tamamen bitmesi ile son bulacaktır” dedi.

Vlcsnap 2024 07 14 16H39M07S904

Yeni Mahalle muhtarı Ayhan Yılmaz, 2 etap olmak üzere Zafran ve Yeni Mahalle’de yapımı devam eden 3+1’den oluşan 809 konutun yıl sonuna kadar teslim edileceğini söyledi.

Muhtar Yılmaz, “ Zafran ve Yeni Mahalleye 809 konutlu şuan 2 etap şeklinde TOKİ Konutları yapılıyor. Bunun 1 etabı bizim Yeni Mahalle tarafında 1 etabı Zafran tarafında yapılıyor. Buradan vatandaşlarımıza yine dile getirelim, 3. Etap da en yakın zaman da 830 konut olmak üzere yine Zafran Mahallemize getirilecek. Yeni Mahalle ve Zafran olarak Şuan TOKİ Konutlarımız devam etmektedir.” Dedi.

Editör: Yakup Uğur