MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çimento fabrikasının il merkezinden kaldırılmasıyla ilgili yaptığı konuşmanın ardından bu kez de Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yazılı cevaplandırması talebiyle soru önergesi verdi.

Milletvekili Işıkver, TBMM’ye verdiği soru önergesinde şu ifadelere yer verdi: “1950’li yıllarda faaliyete geçen ve Aksaray Mahallesi’nde bulunarak o dönem il merkezi dışında kalan Elazığ Çimento Fabrikası, Elazığ’ın coğrafi yapısının sadece belirli yönlerden hava akımına izin vermesinden ve çöküntü ovası olma özelliği taşımasından ötürü, günümüz şartlarında şehrin ortasında kalarak çevre ve insan sağlığına büyük zarar vermektedir.

Heimlich Manevrası İle Öğrencisinin Hayatını Kurtardı Heimlich Manevrası İle Öğrencisinin Hayatını Kurtardı

Buna göre;

1-Hava kirliliğini artıran ve yıllık ortalama 160 bin ton üretimi ile gece gündüz durmadan çalışarak hemşerilerimizin yaşam kalitesini düşüren söz konusu fabrikasının kaldırılması hususunda bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır?

2-Yaklaşık 20 yılı aşkın süredir Elazığ’ın gündeminde olmasına rağmen fabrikanın kaldırılmasına dair herhangi bir çalışma yapılmamış olmasının sebepleri nelerdir?

3-Milletimizin sağlığını tehlikeye atmamak ve bir şehrin geleceğini yok etmemek adına Elazığ Çimento Fabrikası’nın kaldırılması konusunda Bakanlığınızca nasıl bir çalışma yapılması planlanmaktadır?

Editör: Yakup Uğur