GÜNDEM

Milletvekili Nazırlı, 250 Çocuğu Sünnet Ettirdi

AK Parti Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı tarafından Elazığ'da 250 çocuk sünnet edildi.

AK Parti Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı tarafından Elazığ'da 250 çocuk sünnet edildi.

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde İl Özel İdaresi sosyal tesislerinde düzenlenen sünnet törenine Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, önceki dönem milletvekili Zülfü Demirbağ, AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş, siyasi parti il başkanları, belde ve ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, sünnet ettirilen çocukların aileleri ve yakınları katıldı

Yüz boyama ve palyaço etkinliğinin de olduğu sünnet şöleninde çocuklar doyasıya eğlendi.

Sünnet şölenin düzenlenmesinde destek olanlara teşekkür eden AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, Elazığ’da yaşanan sıkıntılara bu tür sosyal programların moral olduğunu ifade etti.

Milletvekili Nazırlı, “Çocukların yüzünü güldürmek ve bir hayra vesile olmak adına bu yola çıktıklarını kaydederken, “Gözümüzün aydınlığı, gözümüzün nuru genç kardeşlerim bugün hayatınız boyunca unutamayacağınız hayatınızda bir yer edinecek bir güne hep beraber şahitlik ediyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte de Elazığlı genç kardeşlerimizin eğitim yaşam hayatları boyunca büyüdüklerini hep beraber göreceğiz. Vatana, millete, devlete, bayrağa, kitaba saygılı, hürmetli gençler olduğunu hep beraber Elâzığ’ımızın yetiştirdiği kıymetler olarak hep beraber şahitlik edeceğiz inşallah. Son beş sene içerisinde 2 tane deprem atlatmış ve gerçekten büyük deprem atlatmış bir şehiriz. Acılarımız, sıkıntılarımız oldu. Bütün hemşerilerimizle beraber bu sıkıntıların üstesinden gelmek için çalışıyoruz. Böyle programlarda bir nebze olsun kardeşlerimizin yüzünü güldürmeye vesile oluyorsa bizlere de mutluluk veriyor” dedi.

22.24. ve 27. Dönem AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, başta Milletvekili Nazırlı olmak üzere sünnet şöleni etkinliğinin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Demirbağ, “organizasyon emeği geçen başta Milletvekili Nazırlı olmak üzere herkese teşekkür ederek, çocukların gelecekte vatanlarına ve milletlerine hayırlı birer birey olmaları temennisinde bulundu. Demirbağ, “Ben Mahmut Rıdvan Nazırlı kardeşime başta olmak üzere emeği geçen bütün iş adamlarımıza katkısı olan herkese candan yürekten teşekkür ediyorum. Allah hayırlı uğurlu etsin. İnşallah Mahmut beyinde ifade ettiği gibi devletine, milletine, kitabına, inancına bağlı gençler olurlar gelecekte vedaı iftiharımız olurlar” dedi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, sünnet edilen her bir çocuğun vatana ve millete hayırlı evlat olmalarını temenni etti.

Milletvekili Açıkkapı, “Milletvekili Nazırlı öncülüğünde Elazığ’da böyle anlamlı bir organizasyon gerçekleştirilmesinden dolayı büyük bir mutluluk yaşadıklarını ifade ederken, “Ben Mahmut Rıdvan Nazırlı kardeşime çok teşekkür ediyorum. Böyle güzel bir organizasyonu düşündüğü ve düşünmekle kalmayıp yerine getirdiği için kendisine teşekkür ediyorum. Birkaç ay önce bu konuda fikrini beyan etti ve bugün huzurlarınızda hep beraber bulunuyoruz. Bugün Elâzığ’ın günü bugün Elâzığ’da yaşayan evlatlarımızın günü ben her birini gözlerinden öpüyor ve ailelerini saygıyla selamlıyorum” dedi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş de, sünnetin önemine değindi.

Milletvekili Keleş, “Milletvekili Nazırlı’nın öncülük ettiği bu projenin oldukça kıymetli olduğunu ifade ederek, sünnetin çocuklar üzerindeki olumlu etkilerine dair bilgilendirmelerde bulundu. Keleş, “Özellikle Mahmut Rıdvan Nazırlı vekilime gerçekten teşekkürlerimi iletiyorum. Allah var etsin gerçekten bu organizasyon için verdiği mücadeleyi yakinen görüyorduk. 3 aydır maddi manevi çok ciddi destek oldu. Bu da Elâzığ’a sosyal projeler açısından da bir örnek teşkil etti. Sünnet özellikle çocuklarımızın bedensel ve ruhsal sağlığı açısından son derece önemli bir olay. Yapılan bilimsel araştırmalar sonucundan özellikle sünnet olan çocuklarımızda erkek cinsel organ kanserlerinin 22 kat azaldığı yine kadınlarda en fazla görülen rahim ağzı kanseri oranında 6 kat azalttığını bilimsel olarak ortaya konulmuş. Çocuklarda özellikle idrar yolu enfeksiyonu da ciddi anlamda düşürdüğünü gösteriyor” dedi.

Konuşmaların ardından törende sünnet olan çocuklar için İl Müftüsü irfan Üstündağ tarafından dua edildi.

Sünnet şöleni çocuklara bisiklet ve çeşitli hediyelerin verilmesi ile son buldu.