GÜNDEM

Milletvekili Keleş, Yasal Düzenlemeyi Anlattı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda kabul edilen Kripto piyasasına ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, izinsiz faaliyetlere hapis ve para cezaları geleceğini söyledi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda kabul edilen kripto piyasasına ilişkin yeni düzenlemeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Erol Keleş, izinsiz kripto varlık hizmet sağlayıcılığı yapanlara ciddi yaptırımlar uygulanacağını vurgulayarak, “Kanuna göre, izin almadan faaliyet gösteren kişilere 3 yıldan 5 yıla kadar hapis ve 5 bin günden 10 bin güne kadar adli para cezası verilecektir. Ayrıca, zimmete para veya kripto varlık geçirenler 8 yıldan 14 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacaktır” dedi.

Kanunda kripto varlık ve cüzdan tanımlarının net bir şekilde yapıldığını belirten Prof. Dr. Keleş, izinsiz sermaye piyasası faaliyetlerinin internet aracılığıyla yürütüldüğünün tespit edilmesi halinde uygulanacak tedbirlerin de yasaya eklendiğini belirtti.

Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, düzenlemenin sektördeki tüm paydaşlar için önemli bir adım olduğunu vurguladı ve yeni düzenlemenin Türkiye’yi kripto varlık piyasasında daha güvenli bir liman haline getireceğini ifade etti.