AK Parti Elazığ Milletvekili Erol Keleş, Elazığ genelinde bugüne kada  r toplamda bin 761 kilometre uzunluğunda doğal gaz hattı döşendiğini, şehir merkezi olmak üzere bir çok ilçe ve beldenin de doğalgaz hizmetinden faydalandığını kaydetti.

Milletvekili Keleş, “Ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi, Elazığ’ımızda da enerji altyapısının güçlendirilmesi için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Bu çalışmalar sayesinde, sizlerin hayat kalitesini artırmak, çevreye duyarlı enerji tüketimi sağlamak ve ekonomik tasarruf elde etmek hedeflenmektedir. Değerli Hemşehrilerim, Elazığ genelinde bugüne kadar toplamda 1.761 kilometre uzunluğunda doğal gaz hattı döşendi ve 243.971 aboneye hizmet veriliyor. Elazığ Merkez, Baskil, Karakoçan, Kovancılar, Palu, Sivrice ilçelerimizde ve Akçakiraz, Yazıkonak, Yurtbaşı, Sarıcan beldelerimizde doğal gaz hizmetinden faydalanılmaktadır” dedi.

44-1

Doğalgaz çalışmaları ile ilgili bilgiler aktaran Milletvekili Keleş, Keban İlçesi’nde de doğalgaz çalışmalarında abonelik işlemlerine başlanıldığını ifade etti.

Milletvekili Keleş, “Geçtiğimiz günlerde bu ilçelerimize Keban ilçemiz de katıldı. 2022 yılında EPDK tarafından genişleme kapsamında dağıtım lisansına dâhil edilen Keban ilçemizde, 2023 yılında altyapı yatırımına başlandı ve kısa sürede tatbikat projesinin %81’i tamamlandı. 13 kilometrelik doğalgaz hattının 24 Temmuz 2024 tarihinde yani bundan 3 gün önce arzı sağlanarak abone bağlantı işlemlerine başlanıldı. Çevreci ve ekonomik bir yakıt olan doğal gazın, Keban halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Kıymetli Hemşehrilerim, Amacımız, siz değerli hemşehrilerimizin en konforlu ve güvenli şekilde doğal gaza erişimini sağlamak ve bu sayede çevresel sürdürülebilirliği desteklemektir.  Henüz doğal gaz hizmetine kavuşmamış olan ilçe ve beldelerimiz için de çalışmalarımız hızla devam etmektedir. En kısa sürede bu bölgelerde de doğal gaz hizmetinin sağlanması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Hedefimiz; Elazığ'ımızın her bölgesinde modern enerji altyapısından faydalanılmasıdır” dedi.

33-14

Malatya'da Konteyner Kentte Korkutan Yangın Malatya'da Konteyner Kentte Korkutan Yangın

Milletvekili Keleş, hedeflerinin şehrin her noktasında doğalgaz kullanımını yaygınlaştırmak olduğunu söyledi.

Milletvekili Keleş, “Hedefimiz; Elazığ'ımızın her bölgesinde modern enerji altyapısından faydalanılmasıdır.Bu vesileyle, doğal gaz altyapısının genişletilmesi ve sizlere daha iyi hizmet sunulması konusunda katkı sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Enerji Bakanlığımıza, Milletvekillerimize ve emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Yakup Uğur