Milletvekili Prof. Dr. Keleş, Mescid-i Aksa’nın milyarlarca Müslüman için bir onur ve göz bebeği olduğunu belirterek, “Bizim mukaddesimize, inancımıza saldıranlar, bilsinler ki bu ümmetin sabrı da, tahammülü de sınırsız değildir. Mescid-i Aksa bizim kırmızı çizgimizdir. Bu çizgiyi aşmaya kalkan herkes, hem hukuk önünde hem de vicdanlarda hesap vermek zorunda kalacaktır. Mescid-i Aksa; bizlerin, milyarlarca Müslümanın göz bebeği ve onurudur. Bizim mukaddesimize, inancımıza saldıranlar, bilsinler ki bu ümmetin sabrı da, tahammülü de sınırsız değildir. İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı’nın Mescid-i Aksa’nın bulunduğu alanda sinagog inşa etmeyi dillendirmesi, sadece Müslümanlara değil, insanlığa karşı yapılmış alçakça bir saldırıdır. Bu soysuz ve lanetli açıklama, zulmün en karanlık yüzüdür. Mescid-i Aksa, bizim kırmızı çizgimizdir. Bu çizgiyi aşmaya kalkan herkes, hem hukuk önünde hem de vicdanlarda hesap vermek zorunda kalacaktır.” Dedi.

Milletvekili Erol Keleş, ayrıca İsrail işgal güçlerinin Gazze’nin Han Yunus bölgesinde, içerisinde TRT Arabi kameramanı Muhammed ez-Zeanin’in de bulunduğu gazetecilere yönelik saldırısını da şiddetle kınadı. Bu saldırıyı “basın özgürlüğüne ve insanlığın ortak vicdanına yapılmış bir ihanet” olarak tanımlayan Keleş, Filistin’de gerçeği dünyaya aktaran basın mensuplarının cesaretine dikkat çekti ve TRT ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bariyerlere Çarpan Otomobil Su Kanalına Düştü Bariyerlere Çarpan Otomobil Su Kanalına Düştü

“Han Yunus'ta, İsrail işgal güçlerinin hedefinde olan ve içerisinde TRT Arabi kameramanı Muhammed ez-Zeanin’in bulunduğu gazetecilerin çadırına düzenlenen alçakça saldırıyı lanetliyorum.  Bu saldırı, sadece basın özgürlüğüne değil, insanlığın ortak vicdanına da yapılmış bir ihanettir. Filistin topraklarında, korkusuzca gerçeği dünyaya aktaran ve İsrail'in insanlık dışı soykırımını belgelerle tarih önünde sabitleyen tüm basın mensuplarına, cesaretlerinden dolayı teşekkür ediyor, TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” İfadelerine yer verdi.

Editör: Semra Demirelli