AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Eti krom fabrikasında yaşanan sorunlarla ilgili bakanlıklarla gerekli görüşmelerin yapıldığını ve bu görüşmeler neticesinde teftiş kuruluna gerekli talimatların verildiğini söyledi.

Teftiş Kurulunun talimatlar doğrultusunda ilerleyen günlerde çalışmaları başlatacağını belirten Açıkkapı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Alacakaya Krom Ocaklarında alın teri döken işçilerimizin, emekçi kardeşlerimizin her daim yanlarında olacağız. Konuyla ilgili olarak geçtiğimiz Perşembe günü gerek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Alparslan  Bayraktar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Işıkhan ve TBMM AK Parti Grup Başkanımız  Abdullah Güler ile yaptığım görüşmelerde işçi kardeşlerimizin yanlarında olduğumuzu ifade ederken, Bakanlarımız ve Grup Başkanımız da konuya duyarlı bir şekilde emekçi kardeşlerimizin mağdur olmamaları için gerekenleri  yapacaklarını ifade ettiklerini belirtmek isterim. Konu ile ilgili Bakanlarımız tarafından Teftiş Kuruluna gerekli talimatlar verilmiş ve konuya yönelik çalışmalar geçtiğimiz günlerde başlatılmıştır" ifadelerine yer verdi.

Başkan Karakuş: Mahallelerimizin Geleceğini Birlikte Planlıyoruz Başkan Karakuş: Mahallelerimizin Geleceğini Birlikte Planlıyoruz

Açıkkapı ayrıca, işçilere yönelik üstenci tavrıyla eleştirilen firma sahibi Ali Rıza Yıldırım’ın özür dilemesi gerektiğini vurguladı.

Açıkkapı, “Elazığ bir özür bekliyor. Yine Ali Rıza Yıldırım’ın siyasilere yönelik bir ithamı olmuştu. Buradan bir kez daha sesleniyorum. Kimler sizden nemalanmak istiyorsa çıkın açıklayın, açıklamazsanız namertsiniz.” diye konuştu.

Kardeşi Yüksel Yıldırım’ın daha olgun ve insancıl açıklamalar yaptığını belirten Ejder Açıkkapı, “Aldığımız duyumlara göre 5 işçi temsilcisi şu an İstanbul’da, Yüksel Yıldırım ile görüşme halindeler. Ümit ediyoruz ki Yüksel Yıldırım işçi kardeşlerimizin taleplerine kulak verir.” dedi.

Editör: Yakup Uğur