AK Parti Elazığ Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ejder Açıkkapı, Elazığ ilinde 2022-2023 yılları arasında Bakanlıklar nezdinde yapılan hizmet ve yatırımlarla ilgili bilgiler vermeye devam etti.

Açıkkapı, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Elazığ’a yapılan 4 milyar 215 milyon TL’lik yatırım, ilin gençlik ve spor hizmetlerinde önemli bir değişim sağladı. Bu süreçte ciddi bir gelişim yaşandı. Açıkkapı, “Türkiye Yüzyılı” vizyonu doğrultusunda gençlerimizin geleceğini inşa etmek adına Elazığ’da spor altyapısını güçlendirmeye devam ediyoruz” dedi.

Elazığ’da bazı yatırımları sıralayan Açıkkapı, Elazığ’daki öğrenci yurtlarının kapasitesinde ciddi bir artış yaşandığını vurguladı.

Asansör Boşluğuna Düşen Yaşlı Adam Ağır Yaralandı Asansör Boşluğuna Düşen Yaşlı Adam Ağır Yaralandı

Barınan öğrencilere yapılan karşılıksız beslenme yardımlarının önemli oranda arttığını belirten Açıkkapı, Elazığ’da spora yapılan en önemli yatırımlardan biri de yapımı tamamlanan Elazığ Atatürk Stadyumu. Modern tesis altyapısı ile bölgenin en gözde spor merkezlerinden biri olan stadyum, hem profesyonel sporculara hem de halkın spor etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Elazığ Atatürk Stadyumu yaşayan bir stad haline getirildi. Spor salonlarıyla geleceğin sporcuları yetiştiriliyor. Türkiye, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonalarında ilimizi ve ülkemizi temsil eden şampiyon sporcular yetiştiriliyor” dedi.

Milletvekili Ejder Açıkkapı, Elazığ’da yapılan gençlik ve spor tesislerinin modernizasyonuna vurgu yaparak, “Elazığ’da 2022 yılında 1000’den fazla gönüllü genç, sosyal sorumluluk projelerine katıldı. “Gençlik Gönüllülüğü” projeleri kapsamında çevre temizliğinden afet yardımına kadar birçok alanda aktif olan gençler, toplumda farkındalık oluşturma konusunda öncülük etti. Gençlerimizle gurur duyuyoruz” dedi.

Editör: Batuhan Baskal