Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyesi Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Elazığ’da 2003-2023 yılları arasında gerçekleştirilen enerji yatırımlarının detaylarını paylaştı.

Açıkkapı, “AK Parti hükümetleri olarak Millî kaynaklarımızı önceleyen bir stratejimiz var ve biz bu stratejimiz ile sahip olduğumuz tüm enerji kaynaklarımızı ortaya çıkararak, kaynaklarımızı sürdürülebilirlik ilkesi doğrultusunda milletimizin hizmetine sunmayı hedefledik. AK Parti hükümetleri olarak son 21 yılda “Bağımsız Enerji, Güçlü Türkiye” sloganıyla pek çok projeyi hayata geçirdik” dedi.

Elazığ iline son 21 yılda toplamda 5 milyar 447 milyon TL enerji yatırımı gerçekleştirildiğini belirten Açıkkapı, enerji sektöründe gerçekleştirilen yatırımların, Elazığ’ın ve Türkiye’nin enerji bağımsızlığı yolundaki önemli adımları olduğunu vurguladı.

Elazığ’da Huzur Ve Güven Uygulaması Elazığ’da Huzur Ve Güven Uygulaması

Açıkkapı, Türkiye’nin enerji alanında büyük bir dönüşüm geçirdiğini, bu dönüşümün yerli ve milli enerji kaynaklarıyla sağlandığını ifade ederek

Elazığ’ın enerji altyapısının sadece şehir merkezinde değil, ilçelerde de güçlendirildiğini ifade etti.

Açıkkapı, “2008 yılında doğal gaz ile tanıştırdığımız Elazığ’da, Akçakiraz, Baskil, Karakoçan, Kovancılar, Palu, Sarıcan ve Sivrice bölgelerine doğal gaz arzı sağladık. Son olarak Baskil ve Keban ilçelerine de doğal gaz ulaştırdık” dedi.

Editör: Batuhan Baskal