İsrail'in Mescid-i Aksa'da Müslümanlara yaptığı saldırının ardından Elazığ il protokolü kınama mesajı yayımladı.

İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Servet Gürgözeler’in Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırıyı kınama mesajı şu şekilde;

Üç semavi dinin kültür başkenti ve insanlık tarihinin en kadim kültür merkezlerinden biri olan Kudüs'e yapılan saldırıyı kınıyoruz.. İslam aleminin en mukaddes emanetlerine ev sahipliği yapan Kudüs’ün İsrail güvenlik güçlerinin ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’ya yaptığı saldırı mübarek Ramazan ayını yaşadığımız şu günlerde kabul edilemez.. "İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'nın maneviyatını ve kutsiyetini hiçe sayarak, ibadet eden Filistinli kardeşlerimize yaptığı vahşet Dünya kamuoyunun gözleri önünde yaşanmıştır. Bu alçakça saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Elazığ STK Platformu Dönem Sözcüsü Heybet Öztekkeli’nin Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırıyı kınama mesajı şu şekilde;

Mescid-i Aksa'nın İslam'ın en kutsal mekanlarından biri olduğu ve tüm Müslümanların ibadet etmek için serbestçe girmesi gereken bir yer. İsrail yetkililerinin son müdahaleleri Filistin halkı ve tüm Müslümanların duygularını zedeledi. Ayrıca, İsrail'in bu tür eylemleri bölgedeki gerilimi arttırıyor, Uluslararası toplumun Filistin halkının haklarına saygı duyması ve barış ile istikrarın sağlanması için İsrail'e çağrıda bulunması gerek. Elazığ STK Platformu olarak, tepkimizi en sert şekilde dile getirerek, Sivil Toplum Kuruluşlarının tepkilerini dile getirecekleri çalışmalar yapacağız. Tüm STK'ların birbirleriyle dayanışma halinde olarak platform birlikteliğiyle düzenleneceğimiz veya kendi bünyemizde düzenlenecek tepki aktivitelerine herkesin destek vermesini istiyoruz

Elazığ Akıncılar Derneği Başkanı Tevfik Sadak'ın Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırıyı kınama mesajı şu şekilde;

İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'nın maneviyatını ve kutsiyetini hiçe sayarak, ramazan ayında ibadet eden Filistinli kardeşlerimize yaptığı vahşet, artık sadece kınamakla geçiştirilecek bir durum olmakta çıkmıştır. İnsanlık dışı bu vahşeti kınamak ve Filistin halkının haklı davalarını desteklemek, onların yanında olmak hepimizin insani ve ahlaki görevidir ancak yeterli değildir. Ramazan ayında Filistinli kardeşlerimize yapılan bu saldırı, tüm İslam ülkelerinin gündeminde olmalı ve İsrail’e karşı ortak yaptırım ya da ortak eyleme dönüşmelidir.

Elazığ Çiftçi-Der Başkanı Ergün Aslan'ın Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırıyı kınama mesajı şu şekilde;

Biz Çiftçi Der olarak bu saldırıların, mazlum insanlara yapılan bu çirkin saldırıların biran önce son bulmasını ve bu süreçlerin mazlum hakların özgürlüğüne ve ferahına insanca yaşam hakkına kavuşmalarını özellikle kutsallarına saygı duyulmasını çok net bir şekilde ifade etmek istiyoruz. Biz Çiftçi Der olarak teknik anlamda da bu çalışmaları yapıyoruz bizim mazlum milletlere ümit olabilmek için Türk devletinin savunma sanayisinde olduğu gibi çok farklı konularda da tam bağımsız bir ülke olmamız gerekiyor. Bu konuda da çok önemli bir konu olan gıda konusunu da bu arada gündeme getirmek istiyorum bizim artık gıda konusunda da gıdanın arzı gıdanın talebi konusunda da tam bağımsız olmamız lazım artık Ukrayna’nın yağından Rusya’nın buğdasından, Yahudi’nin tohumundan kurtulup her yönden bağımsız olup her yönden güçlü bir devlet olup mazlum milletlere, ülkelere umut olmamız ve Türk devletinin hak ettiği noktaya taşımamız gerektiğini buradan ifade ediyorum.