GÜNDEM

Maden İşçilerine Bir Destek de STK Platformu’ndan

Elazığ gündeminden düşmeyen ETİ Krom işçilerinin yaşadığı mağduriyet ile ilgili açıklama yapan Elazığ STK Platformu Dönem Sözcüsü Erol Aslan, ”Sivilde Çalışan İşçi Kardeşlerimiz Devlet Eliyle Sendikalaşması Lazım” diyerek sürecin takipçisi olacaklarını söyledi.

Alacakaya İlçesi’nde bulunan Eti Krom Yıldırım AŞ'ye ait maden ocaklarında yaşanan olaylara tepkiler çığ gibi büyüyor.

Elazığ STK Platformu Dönem Sözcüsü Erol Aslan da, ETİ Krom işçilerinin yaşadığı mağduriyetin çözüm bulması gerektiği konusunda sürecin takipçisi olacaklarını belirterek; “Sivilde çalışan işçi kardeşlerimiz devlet eliyle sendikalaşması lazım” dedi.  

Aslan, “Biz STK Platformu olarak ETİ Krom işletmesinin Elazığ’a hiçbir katkısı olmadığını ve tek faydasını çalışan işçi kardeşlerimizin olduğunu biliyoruz. ETİ Krom firmasının meydana geldiği doğal tahribatı asfaltların, yolların meydana geldiği tahribatlarını bir tek bu işçi kardeşlerimizin ekmek kazanmasıçalışıp evlerine ekmek götürmesi için biz Elazığ olarak katlanıyoruz. Son günde firma işçi kardeşlerimizin ekmeğine de göz dikmiş, Milletvekillerimiz hakkında laf söylemiş ve Elazığ’ımızı rencide eder hale gelmiştir. Biz Elâzığ olarak eğer bir firmanın restini görürsek buna gücümüz yetmezse biz Elazığ’ı bırakıp gidelim. Ama ben biliyorum ki Elazığ bu firmanın restini görecektir. İşçi kardeşlerimizle anlaşıp bu iş tatlıya bağlanmazsa biz Elazığ Kamuoyu olarak, Elazığ STK Platformu olarak gerekirse Ankara’ya taşıyacağız. Bu insanın ruhsatının iptal edilmesini ve Elazığ’ın ETİ Kromunun Elazığlılar ya da başka bir firma tarafından düzgün olarak çıkarılmasını sağlayacağız” dedi.