GÜNDEM

Macera Parkında Sezon Açıldı

Kurban Bayramı tatilinin son gününü değerlendiremek isteyenler Sivrice’de bulunan Hazarbaba Macera Parkının yolunun tuttu.

Sivrice’de yer alan Hazarbaba Macera Parkı’nda sezon açıldı.

9 günlük Kurban Bayramı Tatilinin son gününü değerlendirmek isteyenlerde soluğu piknik alanlarında aldı.

Hazar Gölü manzarası gözleri üzerine çeken Hazarbaba Macera Parkı’nda yer alan, zipline, dev salıncak ve zorlu parkurda yoğun ilgi görüyor.

Hazarbaba Kayak Merkezi ve Macera Parkı işletme ortaklarından İbrahim Kavaklı, tesisle ilgili bilgi verdi.

İbrahim Kavaklı, “ Macera parkı geçtiğimiz kış ayından itibaren işletmeciliğine başladık. Tadilatlarımız devam ediyor. Yoğun bir çalışma ortamındayız. Alanda yeşillendirme ve ekstrem sporlarının yapılabileceği, Elazığ bölgesinde olmayan 12 metrelik bir yükseklikte dev bir salıncağımız var. Bununla birlikte Türkiye’nin en uzun zıplaynı bin yüz metre uzunluğunda zıplaynımız var. Bununla birlikte bir macera parkı alanımız var yani gençlerin, insanların yürüyüş yapabileceği bir parkurumuz var. Burada öncellikle insanlarımıza güzel bir piknik alanı sunumumuz var. Gelip burada güzel bir şekilde piknik yapabiliyorlar ve bununla birlikte yaz aylarındaki sıcak ortamdan, şuan güneşin altında olmamıza rağmen gayet güzel ve serin bir havamız var. Hazarbaba Kayak Merkezinin devamındaki macera parkında ortam aileye yönelik ve insanların gelip de burada rahatlıkla piknik yapabileceği bir yer. Önümüzdeki 15-20 gün içerisinde restorantımızda bitiyor hazır olacak daha doğrusu hizmete” dedi.

Kavaklı, hazar baba kayak merkezi ile ilgili projesini de açıkladı.

Kavaklı, “ Hazarbaba Kayak merkezinde şuan yaz olması nedeniyle bir uygulamamız yok ancak orada ciddi bir kafeterya inşaatına başlıyoruz. Projesi tamamlandı önümüzdeki günlerde başlayacağız inşaata. Kafeterya ve restorantımız daki çalışmaları tamamladıktan sonra tamamen Elazığ’a nazır, düşünün ki Alplerde olan bir görseli siz Elazığ’da yaşayacaksınız. Tepemiz de küçük bir göletimiz var. Siz Kayak merkezinden çıktığınız anda hem Sivrice görünür hem de Keban Baraj gölünü aynı anda görebiliyorsunuz” dedi.

Hazarbaba Macera Parkı Ortaklarından Korkut Altundaş ise, alanın daha gelişmesi için hayata geçirmek istedikleri projeler için il yöneticilerinin kolaylık sağlamalarını istedi.

Korkut Altundaş, “  Sezona daha hızlı yetişmek isterdik ama bazı eksikliklerle beraber elimizden geleni yapıyoruz ama tabi ki ilimizin gerekli ilgili idarelerinden Sayın Valimizden ve ilimizin Sayın Milletvekillerinden bizim aşamayacağımız bazı problemlerle karşılaşıyoruz. Bunlarla ilgilide destek istiyoruz sizlerin aracılığı ile.  Burada teraslama çalışması yaptığımız alanı aslında oraya 30 adet jakuzi, şöminesi olan bungalov tarzı bir yatırıma girişmiştik ama değişen yönetmeliklerle beraber Orman Bakanlığından ve Turizm Bakanlığından alınması gereken bazı onaylar gerekiyor. Onlarla ilgili sayın büyüklerimizden bu konuda hızlandırılması, biz gereken girişimleri yaptık, teknik çalışmayı başlattık. Bununla ilgili destek istiyoruz” dedi.

Altundaş,  Vatandaşlarda tesisin güzel olduğuna dikkat çekerek bu tür alanların sayısının artırılması gerektiğini söyledi.