GÜNDEM

Kurs Der’den Eğitim İstişare Toplantısı

Kurs Der tarafından 2024 – 2025 eğitim öğretim yılı sene başı istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıya il protokolü de katılım sağladı.

Kurs Der tarafından 2024 – 2025 eğtiim öğretim yılı sene başı istişare toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Elazığ milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, Kent Konseyi Başkanı Nafiz Koca, Kurum Müdürleri katıldı. 

Toplantıda Eğitim Sistemi masaya yatırıldı.

Kurs Der Başkanı Veli Aksu deprem kaynaklı Elazığ’da eğitim sisteminde aksaklıklar yaşandığını ve istedikleri düzeyde akademik bir başarı yakalayamadıklarını söyledi.

Aksu, “Hiçbir zaman birbirimizin alternatifi değiliz. Ne biz milli eğitim okullarının ne de milli eğitim okulları bizim alternatifimiz. Hepimiz eğitimin daha iyi öğrencilerimizin daha iyi yetişmesi. Hem milli manevi kodların hem de akademik başarısıyla nitelikli gençler yetişmesi için çalışıyoruz. Bu yıl bizim talebimiz vekillerimizden, il başkanımdan, milli eğiştim müdürümden ve sayın rektörümden Elâzığ’a bir eğitim çalıştayı düzenleyelim. Bu çalıştayda ne katkı sunabiliriz. Daha iyi bir eğitim. Akademik başarı, sınav başarısı, daha yüksek öğrencileri nasıl yetiştirebiliriz arzusunu taşımaktayız” dedi.

Kent Konseyi Başkanı Nafiz Koca iletişim lisesini gündeme getirdi.

Koca, “Ben özellikle kursder eğitim ordusuna Elâzığ’a sunmuş olduğu katkılardan dolayı şükranlarımı ifade ediyorum. Başkanım bir çalıştaydan bahsettiler. Bu çalıştayın biran önce gerçekleştirilmesini sayın vekillerimizden istirham ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı,  eğitimle ilgili ilimizde fayda sağlayacak her türlü çalışmalar için hazırız” dedi.

Açıkkapı, “Eğitimle ilgili ilimize evlatlarıma geleceğimize her talebin her daim hem destekçisi hem takipçisi olmaya hazırız. Öğrencilerimizin Türkiye’de daha başarılı olabilecekleri alt yapıyı inşallah birlikte inşa edeceğiz” dedi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş Elazığ yaşadığı depremler döneminde yapı stokunu yenilemesi noktasında başarılı bir süreç yakaladı” dedi.

Keleş, “Bizim için en değerli şey evlatlarımızın milli ve yerli bir eğitim sistemini benimsemeleri ve bu şekilde yetişmeleridir. Milli ve yerli eğitim sistemi de özellikle güvenli okullar sayesinde sağlanır. Kursder bunlar içerisinde il milli eğitim müdürlüğüne bağlı bir kuruluş olarak bu görevini yerine getiriyor” dedi.