Kurban kestikten sonra namaz kılmak gerekir mi Kurban kestikten sonra kılınan namaz var mı Şükür namazı kılınışı

Kurban kestikten sonra namaz kılmak gerekir mi Diyanet İşleri kurban ibadeti, kurban kesimi ve sonrası ile ilgili bazı merak edilen detayları açıkladı. İşte kurban kesimi sonrası kılınan namaz ile ilgili açıklamalar.

Esas olarak kurban namazı diye bir namaz yoktur. Bu namazın dinî bir gereklilik olduğu inancı veya kanaati yanlıştır. Ancak kişi nâfile namaz kılınması mekruh olmayan bir vakitte, sebepli veya sebepsiz dilediği kadar nâfile namaz kılabilir. Kurban kesen kişi de böyle bir ibadeti yapma imkânına kavuştuğu için Allah’ın verdiği nimete şükür olarak iki rek'at nâfile namaz kılabilir.

ŞÜKÜR NAMAZI KAÇ REKATTIR?

Şükür namazında sünnete itibar edildiği için iki rekat olarak kılınmaktadır. Nafile namazların bir çoğunda iki rekat şeklinde kılınması sünnet olmaktadır.

ŞÜKÜR NAMAZI NASIL KILINIR?

15 Ağustos’ta Elazığ’da Hava Durumu Nasıl Olacak? 15 Ağustos’ta Elazığ’da Hava Durumu Nasıl Olacak?

Şükür namazı kılmak için öncelikli olarak niyet etmek gerekmektedir. Niyet ettim Allah rızası için iki rekat şükür namazı kılmaya diyerek niyet edilmektedir. Daha sonra Allahu Ekber denilerek tekbir alınır ardından Subhaneke okunur ve besmele çekilir. Fatiha suresi okunur ve bir zammı sure yahut Kuranı kerimden ayet okunur. Rukuya gidilir ve sonra secde yapılır daha sonra ikinci rekatta da aynı şekilde Fatiha ve Zammı sure okunduktan sonra ruku ve secdeden sonra son oturuşta ettahiyyatü, salli, barik ve Rabbena duaları okunur ardından selam verilir.

Editör: Yakup Uğur