2020’den bu yana yaşanan depremlerde ağır yara alan Elazığ için şehrin dinamiklerini bir araya getirecek olan Kent Konseyi, pilot İl olarak İstanbul’da uygulanması düşünülen Yarısı Bizden Kampanyasına Elazığ’ın da dahil edilmesi için izlenecek yol haritasını belirleyecek.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un pilot il olarak İstanbul’da uygulamayı düşündüğü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da ileride depremin yaşandığı 11 şehirde de bu uygulamaya dahil edebileceklerini söylediği program ile alakalı Kent Konseyinde bir araya gelecek olan şehir dinamikleri uygulamaya dahil olmak için nasıl bir yol izleneceğinin kritiğini yapacaklar.

24 Yıldır Kırmızı Bültenle Aranan Şahıs Kocaeli'de Yakalandı 24 Yıldır Kırmızı Bültenle Aranan Şahıs Kocaeli'de Yakalandı

Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Elazığ Kent Konseyi Başkanı Nafiz Koca bu uygulamanın Elazığ için hayati önem taşıdığına vurgu yaparak, “Kentsel dönüşümün bir an önce başlanmasının beklendiği Elazığ için yeni bir fırsatın kapısını aralamaya çalışıyoruz. Elazığ Belediyesi bazı mahallelerde Kentsel Dönüşüm ofisleri kurarak Kentsel dönüşüme start verdi. Ancak Elazığ’ın ivedilikle bu dönüşümü gerçekleştirmesi için Belediyeye destek adına Yarısı Bizden Kampanyasına Elazığ’ın da dahil edilmesi gerekiyor” dedi.

Tüm Elazığ Muhtarlar Derneğinin başlatmış olduğu çalışmaları şehrin mülki, idari, siyasi ve sivil erki ile birlikte bir çatı altında yeniden değerlendirip bu programa Elazığ’ın da dahil edilmesi için bir yol haritası çıkartma adına Kent Konseyinin ev sahipliğinde 14 Eylül Cumartesi günü toplanacaklarını belirten Başkan Koca, “Yarısı Bizden kampanyası için bir araya geleceğimiz; Valimiz, Belediye Başkanımız, Milletvekillerimiz, Oda Başkanlarımız,  Mahalle Muhtarlarımız ve Siyasi Partilerin Sayın İl Başkanlarımızla bir yol haritası üzerinde fikir teatisinde bulunacağız” ifadelerine yer verdi.

Editör: Batuhan Baskal