Ahde Vefa Derneği, “Bir Milletin Uyanışı” Konulu Program Düzenledi Ahde Vefa Derneği, “Bir Milletin Uyanışı” Konulu Program Düzenledi

Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde 8 bin abone doğalgaz ile buluşturan Aksa Doğalgaz, 2024 yılı içinde genişleme çalışmaları kapsamında TOKİ konutları dahil 450 konuta daha doğalgaz ulaştırmayı hedefliyor.

45 bin kilometreye ulaşan şebeke uzunluğuyla 27 il merkezi, 297 ilçe ve beldede 5 milyon abonesine doğal gazı güvenle ulaştıran Aksa Doğalgaz, 2006 yılından beri doğal gaz dağıtım hizmeti verdiği Elazığ’da vatandaşların ısınma, yemek pişirme ve sıcak su ihtiyacına konforlu, ekonomik ve çevreci bir çözüm sunuyor.

İl genelinde Karakoçan ilçesi dahil olmak üzere Kovancılar, Palu, Sivrice, Keban ve Baskil’de toplam 237 bin 964 abonenin doğal gaz konforundan yararlandığını ifade eden Aksa Elazığ Doğalgaz Şirket Müdürü Onur Dündar, şehrin dört bir yanına doğal gazı güvenle ulaştırmak için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirtti.

 

“DOĞALGAZ ŞEBEKEMİZ 1.757 KİLOMETREYE ULAŞTI”

Doğal gaz kullanımını yaygınlaştırmaya yönelik gerçekleştirdikleri faaliyetleri kararlılıkla sürdürdüklerini belirten Dündar, “1.757 kilometreye ulaşan şebekemiz ile ilimizin dört bir yanına doğal gaz arzı sağlıyor, vatandaşlarımızın hayatına konfor kazandırıyoruz. 8 bin abonemizin bulunduğu Karakoçan ilçesinde 2024 yılı genişleme çalışmalarımız çerçevesinde TOKİ konutları dahil olmak üzere 450 konuta daha doğal gaz ulaştırmayı planlıyoruz, saha çalışmalarımız ivedilikle sürdürüyor” diye konuştu.

“TALEP ARTIŞINA HAZIRLIKLIYIZ”

Elazığ ilinde talep artışına hazırlıklı olduklarına dikkat çeken Dündar, Elazığ Şehir Giriş İstasyonu’nun kapasitesini yükselttiklerini vurguladı. Abone sayısında önemli artışın yanı sıra TOKİ tarafından inşa edilen yapılar ve organize sanayi bölgelerinde önümüzdeki yıllarda yaşanabilecek talep artışını karşılamak için Şehir Giriş İstasyonu’nun kapasitesini 80.000 metreküp/saatten 180.000 metreküpe/saate ulaştırdıklarını dile getiren Dündar, yeni istasyonu BOTAŞ’ın incelemelerinden tam not alarak faaliyete geçirdiklerini belirtti..