Kadına Şidddetle Mücadele Derneği Başkanı Gülnar Karagöl Malatya Bağcılar Konteyner Kentinde depremzede kadın ve çocuklarla bir araya geldi.

Sevgi ve dayanışmanın bir arada olduğu etkinlikte 450 çocuğa dondurma dağıtıldı ve çeşitli oyuncakların yanı sıra düzenlenen aktivitelerle çocukların doyasıya eğlendi. Etkinlikte, Pamuk Prenses, Kovboy ve Palyaço eşliğinde oyunlar oynatıldı, yüz boyamaları yapıldı ve boyama etkinliklerinden eğitici atölyelere kadar pek çok aktiviteyle çocuklar, yaşadıkları zorlu günleri bir nebze olsun geride bıraktı.

Enerji İhtiyacı Güneşten Sağlanıyor Enerji İhtiyacı Güneşten Sağlanıyor

Whatsapp Image 2024 07 30 At 19.30.07 (3)

Başkan Karagöl, “Çocukların yüzlerindeki mutluluğu görmek, bu zorlu süreçte onlara moral kaynağı olabilmek bizim için en büyük motivasyon. Onların yüzlerindeki gülümseme, bize umut veriyor” dedi.

Etkinliğin bir diğer önemli ayağı ise, şiddete maruz kalan ve depremden etkilenen kadınlara yönelikti. Konteyner kentte yaşayan kadınlar, Gülnar Karagöl ile görüşüp dertlerini paylaştı. Gülnar Karagöl, “Kadınlarımızın yaşadığı zorlukları bir nebze olsun hafifletebilmek için buradayız. Yaşanan tüm zorluklara karşı elimizden geleni yapacağız. Gerek derneğimiz gerekse şahsım adına kadınlarımız ve çocuklarımız için her türlü desteği vereceğiz. Dayanışma ve destekle bu zor günlerin üstesinden geleceğimize inanıyoruz” diye konuştu.

Whatsapp Image 2024 07 30 At 19.30.07

Bu anlamlı etkinlik, zor zamanlarda dahi dayanışmanın ve iyiliğin gücünü bir kez daha ortaya koydu. "Oyuncak Arkadaşım" ve "İyilik Yap Kalplere Dokun" ekiplerinin fedakar çalışmaları sayesinde, depremzede kadın ve çocuklar umut dolu bir gün geçirdi. Etkinlikte, dağıtılan hediyeler ve düzenlenen aktivitelerle sadece bir gün değil, belki de bir ömür boyu unutulmayacak anılar biriktirildi.

Whatsapp Image 2024 07 30 At 19.30.06

Bu tür projeler, toplumsal dayanışmayı güçlendirirken, zor durumda olan bireylere umut ve güç verdiğini aktaran Başkan Karagöl, “Toplum olarak birbirimize kenetlenmemiz, dayanışma içinde olmamız gerekiyor. Bu tür etkinlikler, hem moral verici hem de geleceğe dair umutlarımızı güçlendiriyor” ifadelerini kullandı.

Whatsapp Image 2024 07 30 At 19.30.07 (2)

Editör: Yakup Uğur