GÜNDEM

İzmir’de Elazığ Rüzgarı Esmeye Başladı

İzmir Karşıkaya Botanlı Pazar Yerinde Elazığ Yöresel Ürünler Fuarı düzenlendi. Elazığ’ın yöresel tatları İzmir’de yaşayan gurbetçilerle buluşturuldu.

Elazığ Tarihi Kapalı Çarşı Derneği tarafından organize edilen “Elazığ Yöresel Ürünler Fuarı”nın durağı İzmir oldu.

İki yılın ardından İzmir Karşıyaka Bostanlı Pazar yerinde düzenlenen fuarda Elazığ’ın yöresel tatları yer aldı.

30 Eylül’e kadar sürecek olan Elazığ Yöresel Ürünler Fuarında Elazığ’ın Çedene Kahvesi, Ağın Leblebisi, Orcik şekeri, dutu, pestili, öküzgözü üzümü, peynir çeşitleri ve diğer Elazığ ürünleri İzmirlilerle buluştu.

Elazığ Tarihi Kapalı Çarşı Derneği Başkanı Hasbi Yargıç Demir ve Başkan Yardımcısı Evren Sesli, fuara yoğun ilgilinin olduğunu belirterek İzmirlilere ve gurbetçi Elazığlılara teşekkür etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ise yaptığı açıklamada Elazığ’ın olduğu her yerde kendisinin olacağını söyledi.

İzmir Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Kadir Canpolat, tarihi Kapalı Çarşıyı İzmir’e taşıdıkları için mutlu olduklarını ifade ederek katılımcılara teşekkür etti.

İzmir’de yaşayan gurbetçi Elazığlılar, dernek başkanları ve İzmirliler fuar ile Elazığ hasretini bir nebzede olsa giderdiklerini söyledi.

4 gün sürecek olan Elazığ Yöresel Ürünler Fuarı”nın açılış gününde Elazığ Kürsübaşı ekibi ve Elazığlı Sanatçımız Volkan Bektaş sahne aldı.

Fuarın ikinci ve üçüncü gününde ise Tekin Bulut sahne alacak.

Video: