Yaşar açıklamasında, “2 Mayıs’ta Ticaret Bakanlığı bir açıklama yaparak İsrail’le ilgili tüm ihracat ve ithalat işlemlerinin tüm ürünleri kapsayacak şekilde durdurulduğunu ifade etmişti. Gel gelelim rakamlar hiç de böyle söylemiyor. İktidar hülle

yoluyla İsrail ile ticareti sürdürüyor. Al gülüm ver gülüm ilişkisi hız kesmiyor. 7 Ekim 2024 saldırılarından bu yana 40 bin tane masum insanı, garibanı öldüren İsrail’le ticaret yapmaya devam ediyorlar. Sözde Gazze ile ağlayanlar İsrail ile ticaretini olabildiğince sürdürüyor. Filistin’e diye yola çıkan gemiler İsrail limanlarına yanaşıyor.

TUİK’ten alınan belgelerden anladığımız 2024 yılında 80 milyon dolarlık, zırhlı savaş taşıtı gönderilmiş İsrail’e. İsrail’le ticaret yasağının ardından görüyoruz ki; Türkiye ile Mısır arasındaki ticaret büyük oranda artmış. Aynı zamanda uluslararası istatistiklere bakıldığında Mısır ile İsrail arasındaki ticaretin de üç kat arttığını görüyoruz” dedi.

Türkiye’den kalkan gemilerin önce Mısır’a, oradan da Hayfa Limanı’na gittiği iddiaların gerçeklik payını soran Başkan Yaşar, “Türkiye İhracatçılar Meclisi Eylül ayı verilerine baktığınızda bir başka hülle kaygısı daha ortaya çıkıyor. 2024 Ağustos ayında ise Israil’e hiç mermer satılmamış ama Filistin’e giden mermer yaklaşık 6 milyon dolarlık.

AGD’den Konferans AGD’den Konferans

Yani yerle bir olmuş Gazze’ye ilaç ve gıda geçişine izin vermeyen İsrail, cilalanmış su mermeri geçişine izin vermiş; soykırım uyguladığı insanlar evlerini restore etsin, lüks mekanlarda otursun diye öyle mi? Ortada kocaman bir yalan ve açık bir ikiyüzlülük var!

Bu konudaki kaygıları ve rakamlardaki bu korkunç çelişkileri, iktidar milletimize açıklamak zorunda” ifadelerine yer verdi.

Editör: Fırat Üzmez