İYİ Parti İl Başkanı Habip Yaşar, Merkez İlçe Başkanı Akif Sıtkı Esen, Kadın Kolları İl Başkanı Gülsema Karakoçan ve İl Yöneticileri, Kadına yönelik Şiddetle Mücadele Derneği Başkanı Gülnar Karagöl ile bir araya gelerek, yürütülecek olacak çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulundular.

Ziyarette değerlendirmelerde bulunan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Derneği Başkanı Gülnar Karagöl, İYİ Parti’nin yaptıkları çalışmalara duyarsız kalmadığını ifade ederek, heyete teşekkür etti.

Başkan Karagöl, “Yaptığımız çalışmalara duyarsız kalmayarak bizlerin yanında olup kadınlarımızın seslerini daha gür çıkmasına derneğimizin derneğimizi ziyaret edip her türlü desteği verdikleri için teşekkür ederiz. Dernek olarak din, dil, ırk ayrımı yapmadan konu kadın olunca çatımız altında Kadına şiddete karşı olan tüm STK’lar, siyasi partiler ve halkımızla yapacağımız etkinliklerimizde bir araya geleceğiz” dedi.

Vlcsnap 2024 06 21 19H02M42S944

İYİ Parti Kadın Kolları İl Başkanı Gülsema Karakoçan ise, 29 Haziran tarihini meşale günü olarak kutlayacaklarını belirterek, kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla yürütülen her çalışmanın destekçisi olacaklarını söyledi.

Başkan Karakoçan, “Ziyaretimizin en büyük nedenlerinden biri kadına yönelik şiddete, her türlü şiddete hayır demek. Bunun içinde 29 Haziranı Meşale günü olarak kutlayacağız. Bunu da Harput’a doğru büyük meşalelerle çıkmaya karar verdik. Daha sonra 30 Haziran’da da Ahmet Tevfik Ozan Kültür Tiyatro ve Kongre Merkezinde 5 bin kişilik bir tiyatro gösterisi düzenlenecek. İYİ Parti Kadın Kolları olarak daima kadına yönelik şiddete “Hayır” diyoruz” dedi.

Elazığ’da Otomobilin Çarptığı Yaya Yaralandı Elazığ’da Otomobilin Çarptığı Yaya Yaralandı

Vlcsnap 2024 06 21 18H55M53S585

İYİ Parti İl Başkanı Habip Yaşar da, Toplumun ilerisinde rolü büyük olan kadına yönelik her türlü çalışmanın arkasında odluklarını belirtti.

Başkan Yaşar, “ Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Derneği Başkanı Gülnar Karagöl hanımefendiyi tebrik ediyorum. Bu cesaretinden, özverisinden göstermiş olduğu gayretlerden dolayı da başarılar diliyorum. Malumunuz biz Türklerde kadının temel özelliği analık ve kahramanlıktır. Ana Ocağı, Asker Ocağı bunlar şefkatin, merhametin, sıcaklığın ifadesidir. Aynı zamanda yiğitliğin, mertliğin, Asker ana olmanın özellikleridir Türk Kültüründe. Bizde en kutsal haklar ana haklarıdır. Türk toplumu devlet yönetiminde Hakan ve Hatun olarak yönetmişlerdir. Kadın evin sahibi toplumun direğidir. Allah kartında herkes eşittir, eksik ve kusurlu görünemezler. Toplumun ilerlemesinde kadının rolü büyüktür” dedi.

Vlcsnap 2024 06 21 19H01M39S648

 1718974471 Whatsapp Image 2024 06 21 At 14.55.06 1

Editör: Yakup Uğur