Filistin Destek ve Dayanışma Platformu Adına Açıklama Yapan TÜGVA Elazığ Üniversite Koordinatörü ve Yeniler Öğrenci Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Kılıç Filistin’in acısı yalnızca Filistin’in acısı olarak görülmemelidir” diyerek Üniversiteli Gençlere Seslendi.

Vlcsnap 2024 10 07 18H31M58S469

365 gündür süregelen zulüm birinci yılını doldurdu. 7 Ekim 2023’te Filistin topraklarında başlayan zulüm ve katliam bugün hâlâ aynı acımasızlıkla devam etmektedir. Binlerce çocuk, kadın, yaşlı ve genç; katil İsrail'in ölüm saçan bombaları altında can verdi ve ne yazık ki vermeye de devam ediyor. Ancak uluslararası toplumun topyekûn ayağa kalkması, bu zulmün son bulması ve ivedilikle “yeni bir dönemin” başlangıcının ilan edilmesi gerekmektedir.

Batılı ülkelerin yalnızca “kınayarak” değil, hakiki ve samimi desteğini göstererek bu zulmün bitmesine katkı göstermesi elzemdir.

Tüm dünyada; evlerde, okullarda, iş yerlerinde, sokaklarda ve meydanlarda Filistin’e daha gür bir ses olmak için yeni bir direnişin meşalesi yakılmalıdır. Filistin, dünyanın dört bir yanında yankılanan bir direnişin sembolü haline gelmiştir.

Direnişten dirilişe bir yankı dünyaya yayılmalıdır. Filistin’in acısı yalnızca Filistin’in acısı olarak görülmemelidir. Titreyen her yürek, haykıran her ses Filistinli kardeşlerimizi yüreklendirmelidir. Bu ses, dünyayı saran zulmün üzerine adaletin tokmağı gibi inecek.

Bütün dünya Filistin’i özgür bir devlet olarak tanıyana kadar, bizler bu davayı haykırmaya devam edeceğiz. 7 Ekim son değil, aksine yeni bir dünyanın başlangıcıdır.

AK Parti’den İsrail’in Soykırım Saldırılarına Sert Tepki AK Parti’den İsrail’in Soykırım Saldırılarına Sert Tepki

Fırat Üniversitesi Filistin Gençlik Destek Ve Dayanışma Platformu Adına Söz Alan Eren Güneş, zulme sessiz kalınmaması gerektiğine vurgu yaptı.

Vlcsnap 2024 10 07 18H32M17S156

Editör: Fırat Üzmez