İl Protokolünden Bakan Kurum’a Ziyaret İl Protokolünden Bakan Kurum’a Ziyaret

24 Ocak 2020 Elazığ depremi… 2 yıl sonra ise Türkiye’yi yasa boğan, hafızlara kazınan Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem…

Kimi depreme çok güvendiği evinde yakalandı, kimi ise en az 50 yıllık binasında.. depremde nice rezidanslar ve yeni binalar yıkıldı, binlerce insan yıkılan binaların altında can verdi.

“Deprem değil ihmal öldürür” cümlesi belki de sadece bir süre hafızalarda kaldı. Sonrasında ise göklere ulaşmayı hedefleyen binalar bir bir dikilmeye devam etti. İşte tam da bu noktada Elazığ’ın sağlam bina konusunda taviz vermemesi gerekirken yaşanan olay pes dedirtti….

Vlcsnap 2024 08 24 21H08M41S515

Yapı denetim firmasında kontrol mühendisliği yapan Nihat Kaya, yapımı devam eden inşaatın bodrum kat yüksekliğinin fazla olduğunu ifade etmesi üzerine tartışma yaşanmamasına rağmen müteahhit tarafından darp edildiğini söyledi.

İnşaat mühendisi Kaya, bodrum kat yüksekliğini ölçtükten sonra ölçülerin fazla çıktığını ve müteahhide yapının projeye uygun olmadığını söylediğini kaydetti.

İnşaatın bodrum kat yüksekliğinin düşürülmesi gerektiğini söylemesinin ardından darp edildiğini belirten Kaya, süreci mahkemeye taşıdıklarını kaydetti.

Video:

Vlcsnap 2024 08 24 21H08M34S006

Editör: Batuhan Baskal